Краси Аврамов ни "отсрами"! "Илюзия" е най-лошата БГ песен в историята на Евровизия

Pinterest LinkedIn +

Часове преди участието на Поли Генова в "Евровизия 2011", бившият ни представител в конкурса - Краси Аврамов, достигна невиждани "висоти" в историята на състезанието. Изявата му през 2009 г. с песента "Илюзия" (Illusion) бе определена като "Най-лошото българско изпълнение" в музикалната надпревара за всички времена.

Парчето е класирано на осма позиция от общо 15 участници, като "престижното" челно място заема Швейцария със Celebrate, изпълнена от Piero Esteriore&The Music Stars през 2004 година.

Анти-класацията е съставена преди няколко месеца от сайта The Eurovision Times. Коментарът за представянето на Краси Аврамов през 2009 г. пък е абсолютно красноречив.

"В средновековни костюми българинът и неговите танцьори и певци се опитаха да спечелят журито и публиката. Тяхното пеене обаче, беше абсолютно брутално крещене. В случай, че искате да изгледате видеото, ви препоръчваме преди това да вземете няколко аспирина", се казва в него.

Българското участие в анти-класацията не се изчерпва само с Краси Аврамов - на 14-та позиция е изпълнението на германската група No Angels, част от която е и Люси Дяковска.


Сподели.