Поли Генова с "На инат" не се класира за финала на Евровизия 2011 (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Поли Генова с песента "На инат" не се класира за финала на "Евровизия 2011" на 14 май в Дюселдорф след участието си във втория полуфинален концерт на конкурса.

"Това е вотът на Европа, нека го приемем! Благодаря на всички, на целия ми страхотен екип! Не може да опишеш това, което чувстваш на сцената на "Евровизия". Няма разочарование в мен - сълзите ми са от радост и емоция. Пожелавам на всеки български артист да изпита това, уникално е! Страшно щастливи сме, че бяхме тук!", коментира самата Поли Генова, минути след обявяването на резултатите от гласуването.

"Вече имаме изключително много приятели от всички страни, поканени сме на много гостувания. След "Евровизия" се промени артистът в мен, сега искаме много по-големи върхове. Нека следващите, които ще представят България, да са много по-добри от нас. Пожелавам им кураж, това им трябва! Сега няма да страдаме, предстои голям купон!", каза още видимо изключително развълнуваната Поли Генова.


Десетте страни, които все пак ще спорят за победа на 14 май, са Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Украйна, Словения и Швеция.

Освен тях, на големия финал ще се състезават още представителите на Сърбия, Литва, Гърция, Азербайджан, Грузия, Швейцария, Унгария, Финландия, Русия и Исландия, които се придвижиха напред след първия полуфинален концерт на "Евровизия 2011", на 10 май.

За последния етап от музикалната надпревара автоматично се класират държавите учредителки на "Евровизия" - Великобритания, Испания, Италия и Франция, както и домакините и миналогодишни победители в конкурса, Германия.


За песента "На инат" на Поли Генова можеха да гласуват само зрителите в страните от нашия полуфинал - Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Естония, Македония, Ирландия, Израел, Латвия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Холандия, Украйна.


Сподели.