Красавицата и звярът (Beauty and the Beast)

Pinterest LinkedIn +

Любовна история или криминален сериал? Всъщност и двете. Beauty and the Beast на The CW е модерен вариант на добре познатата на всички приказка, в която красавицата се влюбва в звяр. Само че този път той не е омагьосан принц, нито пък тя е особено крехка и безпомощна.

Въпреки подвеждащото заглавие не трябва да очаквате поредната приказна интерпретация. Beauty & the Beast е много повече криминален сериал, отколкото каквото и да е друго. Не липсва и фантастичен елемент, но той е по-близо до sci-fi жанра, отколкото до приказките.

За разлика от класическите криминални сериали, в които любовните истории и междуличностните взаимоотношения, ако изобщо присъстват, остават на заден план, в случая с Beauty and the Beast не е точно така.

Дори напротив, любовната история между красавицата и звяра, чиито роли са поверени на Кристин Крук (Kristin Kreuk) и Джей Райън (Jay Ryan), е в основата на сюжета, но е преплетена с криминални загадки от най-различен мащаб.

Идеята:

Beauty and the Beast е много бегло базиран на едноименния сериал на CBS от 1987 г. Негов създател е Рон Козлов (Ron Koslow), сценарист на фантастичните сериали Roar с Хийт Леджър (Heath Ledger) и Moonlight.

Зад новата версия на Beauty and the Beast обаче стоят две дами. Шери Купър (Sherri Cooper) и Дженифър Левин (Jennifer Levin), които са сценаристи и изпълнителни продуценти на поредицата. Двете са познати на феновете на сериали и с работата си над друго изключително успешно телевизионно заглавие - Brothers & Sisters (Братя и сестри).

Началото:

Beauty and the Beast стартира през октомври 2012 г. Само месец по-късно телевизията поръчва пълен сезон от 22 епизода, а през април 2013 г. стана ясно, че поредицата ще има и втори сезон.

Въпреки не особено възторжените рецензии на критиката сериалът се радва на сериозен зрителски интерес и още с първия си сезон спечели People's Choice Award в категорията за най-харесван нов драматичен сериал.

У нас сериалът се излъчва по FOX.  

Историята:

Катрин Чандлър става свидетел на убийството на майка си. Спасена като по чудо, тя дори не е сигурна в онова, което е видяла във фаталната нощ. Може би просто е била в шок. Години по-късно Катрин е детектив в нюйоркската полиция и случайно попада на необясними следи по време на едно от разследванията си.

Следи, които ще я отведат до Винсънт Келър, бивш лекар, когото всички смятат за мъртъв. Заблуда, която той е принуден да поддържа, защото е част от провален военен експеримент.

Катрин разбира не само че именно Винсънт е спасил живота й преди години, но и че смъртта на майка й съвсем не е случайна. Заедно с тази тайна започват да изплуват още много, а Катрин и Винсънт ще трябва да се борят не само за любовта си, но и за оцеляването си.

Героите и звездите:

Кристин Крук (Kristin Kreuk) е добре позната на феновете на сериалите от ролите си в Smallville (Смолвил) и Chuck. Освен това съвсем спокойно можем да я наречем красавица.

Очарователната канадска актриса е в ролята на детектив Катрин Чандлър. Животът на Катрин е белязан от трагичната загуба на майка й, за чиято смърт тя се чувства, макар и напълно неоснователно, виновна. Когато разбира, че убийството й не е било случайно, Катрин е готова на всичко, за да открие истината за случилото се.

Джей Райън (Jay Ryan), когото повечето от вас вероятно са гледали в Terra Nova и Go Girls, е в ролята на Винсънт Келър. След като се записва в армията, Винсънт е включен в таен експеримент, ДНК-то му е променено и той, както и останалите участници в програмата, става много по-бърз, силен и с по-изострени сетива.

Вместо да създаде перфектния войник обаче експериментът създава група от свръхсилни бойци, които не могат да контролират действията си, когато адреналинът им се покачи. Това ги превръща в сериозен проблем и военните решават да ги премахнат, така че Винсънт е принуден да инсценира смъртта си и да се крие от властите.

Чувството му за справедливо и любовта му към Катрин обаче правят задачата му изключително трудна.

Остин Басис (Austin Basis) е в ролята на Джей Ти. Единственият приятел и доверено лице на Винсънт. За да помогне на приятеля си и да не застрашава тайната му, Джей Ти живее заедно с него в изоставен склад и не допуска никого до себе си. След появата на Катрин в живота им обаче нещата постепенно започват да се променят.

Нина Лизандрело (Nina Lisandrello) е в ролята на Тес Варгас, партньор и най-добра приятелка на Катрин. Като опитен полицай Тес бързо разбира, че Катрин крие нещо. Дали обаче ще приеме спокойно тайната на Катрин и Винсънт или това ще застраши приятелството й с Катрин е спорен въпрос.

Сподели.