Кралицата на хип-хопа Queen Latifah снима филм

Pinterest LinkedIn +

Атрактивната хип-хоп изпълнителка Queen Latifah участва в най-новия филм на телвизионния канал HBO "Life Support". В лентата певицата играе ролята на HIV-позитивна активистка в борба с болестта СПИН.

Сюжетът на филма проследява живота в общността на афроамериканците и все по-растващата се СПИН криза сред тях. За да се превърне филмът в послание, при снимките са включени и няколко импровизирани сцени, заснети в реални помощни групи от HIV-позитивни. Queen Latifah играе ролята на Ана Уолъс (Ana Wallace) - майка на две деца и бивша наркоманка, която след като приключва с дрогата става съветник в един СПИН център в Бруклин. Образът на героинята е базиран на истинския живот на Андреа Уилямс (Andrea Williams), чийто брат Нелсън Джордж (Nelson George) написва сценария и режисира филма.

"Филмът се фокусира върху HIV-кризата, но не е типичното описание на хомосексуалист или хетеросексуален човек, а на афроамериканци, заразили се със СПИН вследствие употреба на наркотици. Това е една много важна история, която често остава незабелязана. Едно от нещата във филма, което много харесвам, е лицето на HIV и СПИН, видяно през погледа на жените, на африканките, които често дори не поглеждаме", обяснява хип-хоп изпълнителката.
Сподели.