Краят на тайните: Масонство, ноетика и изгубената история на Америка

Pinterest LinkedIn +

Книгата на Грег Тейлър ни повежда отвъд затворените врати на тайни организации и ревностно съхраняваната от тях информация през вековете. В нея авторът прилага значителен брой доказателства в подкрепа на това, което всички смятат за най-големия експеримент на масоните.

Грег Тейлър загатва и за тайна с историческо значение, пазена и препредавана сред малцината членове на отбрани политически общества.

Доста увлекателно авторът прави преглед на историята на розенкройцерите, идеята на сър Франсис Бейкън за идеалната държава, появата и разпространението на масонството в Америка. Затова и не е случаен фактът, че "бащите-основатели" изповядват деизма и създават Съединените щати като въплъщение на идеала за утопична държава.

Общество от индивиди, чиято свобода не е ограничена от религия или идеология. Многобройните исторически документи и примери от архитектурната символика са сериозно доказателство за изложените тези.

"Краят на тайните" хвърля светлина и върху изследванията на Института по ноетика и проекта "Глобално съзнание", започнат през 1998 г., които са на път да разгадаят силата и способността на човешката мисъл, съществуването на душата и извънтелесните преживявания.

В "Краят на тайните" са разгледани в детайли и в дълбочина факти, личности и събития, загатнати в "Изгубеният символ" на Дан Браун.

Грег Тейлър е специалист по древни секретни общества, тайна история, съвременни изследвания върху човешкото съзнание и всякакви теми, които провокират общоприетата представа за света.

През последните десет години той е редактор на онлайн портал за алтернативни новини The Daily Grail. Друг негов уеб сайт е The Cryptex. Освен това е главен редактор на поредицата антологии на анормалните явления Darklore.

Сподели.