Краят на една епоха: TV кралицата Опра Уинфри слиза от екран

Pinterest LinkedIn +

Една от най-популярните и със сигурност най-богатите телевизионни водещи в САЩ - Опра Уинфри (Oprah Winfrey), ще сложи край на емблематичното си предаване The Oprah Winfrey Show след цели 25 години ефир.

Последният брой на шоуто ще бъде излъчен на 9 септември 2011 година, когато ще приключи и неговият 25-ти поред телевизионен сезон.

За радост на многомилионните й почитатели по целия свят обаче, Опра Уинфри не възнамерява да прекратява своята звездна кариера, като дори ще заложи на още по-амбициозен и мащабен проект, създавайки своя собствена кабелна телевизия.The Oprah Winfrey Network ще дебютира също през 2011-та, влизайки директно в 74 милиона домакинства в САЩ. Все още няма информация дали шоуто на Уинфри ще намери място в програмната схема на личния й тв канал.

"Изключително уважаваме Опра и й желаем всичко най-хубаво. Знаем, че с каквото и да се захване, ще има огромен успех. Надяваме да се работим с нея през следващите няколко години, както и след това", се посочва в официално изявление на телевизия CBS, която излъчва шоуто на Уинфри.

Понастоящем, The Oprah Winfrey Show се излъчва в 145 страни по целия свят, като само в Северна Америка седмично го следят 42 милиона зрители.Дебютирайки на 8 септември 1986-та, 25 години по-късно предаването успява да се превърне в институция в американския телевизионен ефир, както и в същинска финансова империя, като само за 2008 година приходите на шоуто възлизат на 275 милиона долара.

Самата Уинфри винаги присъства в класациите за най-богатите хора в света със състоянието си от 2,3 милиарда долара.

Сподели.