“Krafty”- новият сингъл на New Order

Pinterest LinkedIn +

Култовата манчестърска група New Order отново е на линия с нов интригуващ проект. “Krafty” е пилотният сингъл от новия албум на групата “Waiting For The Siren’s Call”, който се очаква да излезе на пазара на 28 март. Сингълът и впечатляващото му видео вече се завъртяха в българския ефир.


Този енергичен, носещ настроение албум, е записван в продължение на 7 месеца, с помощта на Stephen Street, John Leckie, Stuart Price.

New Order за пореден път демонстрират уникалната си способност да съчетават рок, електронна музика, пънк и денсхол. Групата винаги успява да промени лицето на поп музиката и да създадe нещо оригинално. С рекламата на този албум, те ще влязат и в историята на авангардните технологии. Както вече съобщихме, за първи път в историята албум ще се рекламира със специални интерактивни плакати, от които чрез телефон могат да се теглят мелодии и клипове.

Уникалното звучене на New Order е едновременно твърдо и изтънчено, изпълнено с тъга. Между най-големите им успехи са превърналите се в знакови парчета - най-продаваният за всички времена 12” сингъл “Blue Monday”, дал силен тласък в развитието на денс музиката, “Truth Faith” и “Ceremony”... Техен е и най-страхотният футболен химн “World In Motion”.

Няма друга група, която успява да обедини футболните хулигани, домакините и рок звездите, изкуството и комерсиалната музика, феновете на indie и dance.

Тази година New Order получиха специалната награда Godlike Genius ("Богоподобни гении"), на церемонията на Shockwaves NME Awards. Тогава направиха и впечатляващ лайв-сет, в който влязоха класиката "Blue Monday", "Crystal" (посветено на The Killers), новият им сингъл "Krafty" и "Love Will Tear Us Apart" на Joy Division.

Инфо: Орфей Мюзик
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.