Крафтверк ще участват "на живо" за наградите на МТV

Pinterest LinkedIn +

Сетът на легендите Kraftwerk е едно от най-дългоочакваните прояви на сцената на Европейските музикални награди на MTV 2003. Това ще бъде първото им и единствено телевизионно участие на живо, за първи път в тяхната кариера, нещо което прави появата им изключителна и абсолютно ексклузивна, не само за MTV наградите, но и за всички техни дългогодишни почитатели.

Kraftwerk, без съмнение, са една от най-значимите и влиятелни групи за последните 30 години. Безспорен е фактът, че съвременната музика не би била същата без извънредното въздействие и тяхната работа върху оформянето на модерната електронна сцена.

2003 беше годината на триумфалното завръщане на Kraftwerk с техния успешен албум Tour de France, съдържащ парчета от саундтраци. Бандата планира турне през 2004.

Освен Kraftwerk, на грандиозното шоу на MTV предварително участие са потвърдили Beyoncé, Dido, Kylie Minogue, Pink, Sean Paul, The Darkness, The White Stripes и Travis. Десетата годишна церемония на музикалната телевизия ще се проведе в Ocean Terminal Arena, в Edinburgh, на 6 ноеври 2003. Извън залата лайфове ще имат The Chemical Brothers и Flaming Lips, които ще свирят в специална зона в Единбургската кралска градина, наречена ‘MTV In The Gardens’, от която ще се излъчва пряко.

Очаква се MTV наградите да съберат около 1 билион зрители по цял свят. Спонсори на мероприятието са American Express, Vodafone, Replay Blue Jeans и Foot Locker.
Сподели.