Koubachi Plant Sensor – фитнес инструктор за вашите растения

Pinterest LinkedIn +

Не знаем каква е общата картина, но ни се струва, че повечето от нас не се разбират много добре с растенията. Нали ги знаете – онези зелени неща със слънчево захранване, които нямат дисплей или дори wi-fi?

Някак си в болшинството от случаите, оставени в наша грижа, растенията претърпяват странна метаморфоза. В един момент са си добре, обърнеш им гръб само за десет секунди (или седмици, кой ги брои?) – и вече са се превърнали в сиви съсухрени паметници на нашата еко некомпетентност.

С техниката е лесно – джаджите си имат всякакви индикатори, лампички, диоди и какво ли още не, за да ни предупредят, когато имат нужда от нашата намеса. Но растенията явно не са усвоили тези похвати. Нищо чудно, че са на дъното на хранителната пирамида. Вчера си направихме салата – доматите се съпротивляваха не повече от десетина минути.

Но да речем, че по някаква причина искате да опазите дадено растение от преждевременна гибел. Вече не е необходимо да имате детайлни познания по темата – необходимо е само да се сдобиете с Koubachi Plant Sensor (цена 199 лв.) и технологиите веднага ще ви се притекат на помощ. Само гледайте да е някое наистина ценно растение, тъй като цената е сериозна.

Устройството прилича на малък стик за голф и представлява натъпкана с датчици система, която следи за състоянието на почвата, в която сте засадили конкретната зеленика. Необходимо е само да забучите продълговатия край в саксията или градината, за да получите пълна картина на случващото се под повърхността, както и полезни съвети какво точно трябва да правите.

Koubachi Plant Sensor събира всевъзможна информация за околната среда като влажност на почвата, температура и интензитет на получаваната от растението светлина, след което съставя индивидуален план за конкретния вид тръстика в зависимост от нуждите й. Всички данни ви се предоставят посредством специализирано приложение за iOS или Android смартфони и таблети.

Моделът е водоустойчив, така че може да се използва както вътре в къщата, така и навън в градината. В тази връзка, ако го свържете към интернет, може дори да провери дали скоро има вероятност да вали – ако е така, ще ви изпрати сигнал да не си правите труда да поливате цветята. Производителите твърдят, че вложените в него сензори измерват различните показатели изключително точно, така че можете да му се доверите напълно.

Самата джаджа консумира изключително малко електроенергия – с вградените си батерии може да работи цяла година. Струва ни се пропусната възможност липсата на слънчева батерия - все пак ще го слагате до зелки или нещо друго, което така и така се нуждае от светлина. Безжичната му връзка пък е криптирана, ако не искате никой да узнае тайната на бегониите ви.

Koubachi Plant Sensor е една изключително интересна машинка, която може да спести много усилия на заклетите градинари. Цената й е доста солиден възпиращ фактор, но ако сте решили сериозно да се занимавате с нещо такова, определено няма да намерите по-добра алтернатива.

Купи Koubachi Plant Sensor ТУК

Сподели.