Котаракът Том, сем. Флинстоун и Скуби Ду спират цигарите

Pinterest LinkedIn +

За пушача, бил той и анимационен, предстоят тежки времена. Кампанията по рестрикция на тютюнопушенето на обществени места, особено в САЩ и Великобритания, придобива все по-впечатляващи размери, като на мерника този път са не други, а анимационните любимци на децата.

Благодарение на компанията за контрол на електронните медии Ofcom, невръстните зрители на ТВ канала Boomerang няма да имат шанса да видят котарака Том да пуши повече, информира в днешния си брой "The Herald".

Ofcom запретнали ръкави след сигнал на разтревожени родители, че в няколко от сериите от "Том и Джери" главният герой (Том), както и други котки, пушат. Въпросните серии датират от 40-те до 60-те години на миналия век, въпреки което след дискусия между "британския СЕМ" и Boomerang, ТВ каналът е приел да изреже онези сцени от култовите серии на Hanna & Babera, показващи тютюнопушенето като нещо приемливо и чаровно.

Нещо повече, в същия контекст телевизионната компания на Тед Търнър, Turner Broadcasting, притежаваща канала Boomerang, както и CNN, TBS, Cartoon Network и мн. др., обяви намеренията си да префасонира и други анимационни класики като "Scooby Doo", "The Jetsons" и "The Flintstones".

Сподели.