Кости (Bones)

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-гледаните заглавия на Fox и един от най-успешните криминални сериали през последните осем години - Bones - е напрегнат, нетрадиционен и изпълнен с неочаквани обрати. Освен това залага на харизматичен и изненадващо ефективен тандем от гениална антроположка и находчив ФБР агент, чиито роли са поверени на Емили Дешанел (Emily Deschanel) и Дейвид Бореаназ (David Boreanaz).

Ако по някаква причина все още не сте попадали на Bones (Кости), определено си заслужава да поправите този пропуск. Особено ако сте фенове на криминалните сериали.

Това, което отличава поредицата на Fox от останалите поредици в жанра, са не само стабилната доза черен хумор (заложен от създателя й Харт Хенсън (Hart Hanson) и оригиналните персонажи (отново негово дело), но и фактът, че със сигурност ще задържи интереса и на почитателите на медицински загадки.

Bones залага на класическа структура на епизодите. Всеки от тях разглежда отделен случай, поверен на интересен и нестандартен екип от учени, ръководен от агент на ФБР. Взаимоотношенията на персонажите се развиват постепенно през сезоните и се превръщат в още една причина (освен сложните криминални загадки) за интереса на зрителите към поредицата.

Идеята:

Bones е създаден от сценариста Харт Хенсън (Hart Hanson), работил и над други хитови телевизионни заглавия като Judging Amy (Съдя Ейми) и The Finder. Поредицата е базирана на живота и произведенията на Кати Рейш (Kathy Reichs), автор на криминални романи и съдебен антрополог. Един от основните персонажи в сериала - доктор Темперънс Бренън - носи името на протагониста в серията от романи на Рейш.

Началото:

Bones стартира през септември 2005 година, а пилотният епизод на поредицата е гледан от повече от десет милиона зрители в САЩ. Сериалът, който се радва на изключителен успех вече осми сезон, има две номинации за награда Emmy и беше сред тазгодишните фаворити на People's Choice Award.

Историята:

Колко мрачни тайни могат да разкрият човешките останки и какво могат да ни кажат за миналото и смъртта? За гениалния съдебен антрополог доктор Темперънс Бренън (Емили Дешанел) те са ключ към разкриването на всяко престъпление.

Случаите, които единствено тя е способна да разгадае, никак не са малко и макар че свръх интелигентността й, прекомерната прямост и странният й характер затрудняват повечето хора, които се опитват да общуват с нея, за ФБР агента Cили Буут (Дейвид Бореаназ) тя е идеалният партньор. Съчетанието от различните им професионални качества и чисто човешки подход ги прави наистина брилянтен тандем в разрешаването на сложните случаи.

Актьорите и звездите:

Емили Дешанел (Emily Deschanel), която повечето от вас вероятно са гледали в малки роли в кинозаглавия като Cold Mountain и Spider-Man 2, е в ролята на доктор Темперънс Бренън, съдебен антрополог в института "Джефърсън" във Вашингтон.

Бренън е гениална в работата си, което е една от причините колегите й да я наричат Кости (Bones), но пък е напълно лишена от социални умения, което прави общуването с нея доста трудно. Брутално откровена, откъдето идва голяма част от черния хумор в сериала, и изключително педантична, освен с научната си кариера тя се занимава и с писане на криминални романи.

Дейвид Бореаназ (David Boreanaz), когото феновете на сериали със сигурност познават от вампирските поредици Buffy the Vampire Slayer и Angel, е в ролята на агент Cили Буут. Именно Буут измисля прякора на Бренън. Той притежава изключителна способност да разчита човешкото поведение и допълва чудесно Бренън, която е напълно лишена от усет за хората.

Микаела Конлин (Michaela Conlin), която може би сте гледали в Enchanted и The Lincoln Lawyer, е в ролята на Анджела Монтенегро. Анджела е част от екипа на института "Джефърсън" и най-близката приятелка на Бренън.

Ти-Джей Тайн (T.J. Thyne), познат с ролите си в Erin Brockovich, How the Grinch Stole Christmas и Shuffle, е в ролята на доктор Джак Ходжинс. Той също е важна част от екипа на Бренан и Буут и е специалист по ентомология.

Тамара Тайлър (Tamara Taylor) е актриса, която вероятно свързвате със сериали като Six Feet Under, Without a Trace, Lost и Sex, Love & Secrets. В Bones тя е в ролята на доктор Камий Сароян, патолог и шеф на екипа от учени, с който работи агент Буут.

Сподели.