"Корави старчета" - комедия за 7 старчета и няколко леки жени или спомен за Пламен Масларов

Pinterest LinkedIn +

Едва ли може да има нещо по-хубаво за родното кино от препълнените зали в салоните. Е, премиерата на най-новия български филм "Корави старчета" не просто успя да препълни Дома на киното, но се оказа и твърде тясна за желаещите да уважат последния (незавършен) филм на гениалния ни режисьор Пламен Масларов, отишъл си от този свят броени дни след началото на снимките.

За съжаление, макар и комедия, продукцията на БНТ е реализирана с много тъга и сълзи - защото по време на реализацията й ни напускат цели четирима души от екипа. Първоначално с нея се очаква да се заеме драматургичният консултант Ивайло Джамбазов, но тежка болест го кара да се оттегли от проекта, след това се случва и трагедията с Пламен Масларов. Без време си отиват и двама от актьорите - Никола Чиприянов и Красимир Кацаров.

В крайна сметка "Корави старчета" е довършен от оператора на филма Ивайло Пенчев, който не скри сълзите си, молейки публиката да стане на крака за "минута мълчание" преди началото на премиерата. Тъгата обаче беше дотук, защото комедията успя да постигне и максималното, карайки всички в залата да се заливат от смях и да наградят екипа с бурни аплодисменти.

"Корави старчета" се оказа перфектното средство за отмора и развлечение в напрегнатите дни, макар и с лека доза наивност, но с блестящ диалог и не по-малко страхотна актьорска игра - не само от страна на ветераните в бранша Васил Банов, Иван Джамбазов, Стефан Бобадов, Иван Самоковлиев, но и от по-младите Надя Конакчиева (помним я още от блестящото изпълнение в "Сбогом, мамо" на Мишел Бонев), Иванка Шекерова, Богдан Казанджиев, Цветомир Иванов, Даниел Рашев, Димо Димов.

Корави старчета

Страхотно попълнение се оказа и иначе доста атрактивната личност с безспорно еротично излъчване Наталия Каракулева - същата тази гореща блондинка, която преди време задържаше вниманието в "Голите новини" на популярна родна телевизия, а по-късно и от страниците на Playboy.

Романтична комедия с много действие, неочаквани обрати, бурна фантазия и най-важното - неподправен хумор в история за седем старци, които напуснати и от последната бабичка в селото, решават да си наемат "лека жена", за да разведрят дните си и да си направят купон (по жаргон - "жур"). Момичето се оказва уволнена стрийптизьорка от бар в най-близкия град, в който и доста от колежките й жадуват за малко свобода и разнообразие.. и ето, че забавата се развихря.

"Корави старчета" е заснет на Южното Черноморие - в с. Синеморец и Резово, както и в живописните странджански села Бръшлян и Сливарово. ТВ премиерата му се чака през есента, но смеем да твърдим, това е филм за голям екран и искрено се надяваме в най-скоро време той да има възможност да открие и дистрибутор, защото заслужава колкото се може повече зрители да го оценят по достойнство.

Сподели.