Контрабанда (Contraband)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2012, 110 мин. Режисьор: Балтазар Кормакур. Сценарист: Аарън Гузиковски. С участието на: Марк Уолбърг, Кейт Бекинсейл, Лукас Хаас, Джей Кей Симънс, Диего Луна, Жаклин Флеминг, Бен Фостър,Джовани Рибизи и др. Екшън, трилър, криминален.

За филма: "Контрабанда" е най-новата лента на исландския режисьор Балтазар Кормакур ("Малко пътуване към рая" и "Отблъскващият град"). Кормакур започва кариерата си като актьор и става известен с ролите си във филмите "Дяволският остров" (1996) и "Ангели на вселената" (1999) на Фридрик Тор Фридриксон.

Режисьорският му дебют е лентата "Рейкявик 101", но с филма "Отблъскващият град" постига далеч по-сериозен успех, след като е отличен с "Кристален глобус" в Карлови Вари и пет награди "Еда", сред които за най-добър филм, за режисура и за най-добър актьор - Ингвар Сигурдсон (Статуетките "Еда" са най-престижното филмово отличие в Исландия).

В "Контрабанда" Кормакур за пореден път се спира на криминален сюжет. Главната роля е поверена на Марк Уолбърг ("Планетата на маймуните", "Боецът"). Доказано многостранен талант Уолбърг успешно съчетава кариерата си на актьор с работата си като продуцент ("Антураж").

Партнират му очарователната британка Кейт Бекинсейл ("Подземен свят", "Ван Хелсинг", "Подземен свят: Възходът на върколаците") и Бен Фостър ("X-Men: Последният сблъсък", "Вестоносецът").

Историята:

Крис Фарадей (Марк Уолбърг) е загърбил престъпното си минало, но когато зет му проваля голяма наркосделка, Крис е принуден да поеме дълга му, за да го спаси от безмилостния му бос (Джовани Рибизи).

С помощта на най-добрия си приятел Себастиан (Бен Фостър), Крис заминава за Панама, за да пренесе контрабандно милиони фалшиви долари. Той е на крачка от успеха, когато всичко се проваля и семейството му е изложено на сериозен риск.


Сподели.