Концерт "Златните парчета на българския рок" в НДК

Pinterest LinkedIn +

На 13 декември, в зала 1 на НДК, „Ахат”, „Щурците”, „Сигнал”, „Тангра”, „Контрол”, „Стари муцуни” и Васко Кръпката ще се съберат на една сцена, за да отбележат 50-ия рожден ден на световния рок. Българските рок музиканти ще изнесат концерт под надслов „Златните парчета на българския рок”, по инициатива на списание „Паралели”.Събитието чества 50-годишнината на световния рок, родил се през 1954 година, когато за първи път в ефир прозвучава безсмъртното парче на Бил Хейли „Rock Around The Clock”. На лайфа ще звучат класически парчета като „Жулиета”, „Да те жадувам”, „Две следи”, „Леле, како”, „Бира, секс и рокендрол”, „Кучето от крайния квартал” „Черната овца”, както и още много други хитове, останали в музикалната ни история.

Специално за концерта, от Белгия ще пристигнат Емил Герасимов и Йордан Ганчев, за да се присъединят към колегите си от „Тангра” - Станислав Сланев - Стенли и Константин Марков.

След близо 6 години раздяла, феновете в София, ще имат възможността да видят и чуят „Контрол” в оригиналния им състав, с вокалист Кольо Гилъна.

Сценарист на концерта е Борислав Колев – главен редактор на „Паралели”. Режисурата е дело на Даниел Караджов – режисьор на клипове на „Сигнал” и филмите за концертите на легендарния Джери Ли Луис и метъл звездата Удо.

Наскоро, по иницатива на списание „Паралели” стартира честването на 50-годишния юбилей на жанра с класация на 50 най-обичани български рок парчета.

Общо 60 авторитетни музиканти, издатели, музикални редактори, журналисти и програмни директори в радиостанции и телевизии от страната класираха своите фаворити. В златната десетка на почетната рок-листа са „Оловният войник” (1984) на Тангра, „След десет години” (1977) на ФСБ, „XX век” (1980) на Щурците, „Бяла тишина” (1967) на Георги Минчев и Щурците, „Среща” (1980) на Щурците, „Пак ще се прегърнем” (1983) на ФСБ, „Две следи” (1980) на Щурците, „Високо” (1989) на ФСБ, „Обичам те дотук” (1987) на ФСБ. „Черната овца” на Ахат оглави класацията на 50-те най-обичани български рок парчета.

За концерта, с начало 19:00 часа, билети могат да бъдат открити на касите на Билетен център НДК до 02.12.2004 и след 08.12.2004, на касата на стадион „Васил Левски” между 03.12.2004 и 07.12.2004 г., както и на касите на кино „Арена” с цени от 5, 10 и 15 лева. На адрес http://biletionline.com , билети могат да бъдат закупени онлайн по всяко време.

Концерта „Златните парчета на българския рок” се организира от Агенция Прима.

Повече информация за класацията и самия концерт на адрес www.bta.bg

Сподели.