Компилация “Велика нация” (Света литургия за кисело мляко, секс и демокрация!)

Pinterest LinkedIn +

Наречена така по едноименното парче на Контрол, компилацията “Велика нация” с подзаглавие “Света литургия за кисело мляко, секс и демокрация!” представя 17 парчета на изпълнители от Тодор Колев, през Бичето, до P.I.F., превърнали се в емблема за най-новата ни “култура”.

Безспорен факт е, че текстове на песни като “Леле како”, “Камион ме блъсна”, “Водно колело”, Моля ви мадам”, “Пипни ме тук”, “Скакауец” и останалите включени в компилацията “Велика нация”  дадоха част от онези емблематични фрази, които българският жаргон възприе през последните 10 г.
 
Те популяризираха отделни регионални особености (диалекти) и наложиха една нова модерност в цялостното говорене. Освен това те донесоха онази “музикална несериозност”, която в музикален план се оказа ключова за цялостното развитие на интонационната среда, в която живеем.
 
“Велика нация” е за тези, които могат да слушат, но имат и какво да кажат, за онези, които правят разлика между “простеенето” и “изпростяването”, за всички, които през последните 15 г. запазиха психическото си здраве въпреки нездравословната среда, в която ни поставиха. И всичко това, защото не се опитваха да върнат “старото време”, а просто решиха да продължат напред …
 
Траклист:

1. “Леле како” – Контрол
2. “Неделя сутрин” – Ъпсурт
3. “Къчак” – DJ Дамян feat Динамит
4. “Бай Мангау” – Братя Мангасарян
5. “№ 1” – Бичето
6. “Мой” – Мишо Шамара
7. “Пипни ме тук” – Румънеца и Енчев
8. “Моля ви мадам” – Обратен ефект
9. “Колело” – P.I.F.
10. “Луди жаби” – Джанго Зе
11. “Скакауец” – Хиподил
12. “Кайман” – Латино партизани
13. “Момиче искам те от много време преди” – Cute Аccuse
14. “Водно колело” – Джандема
15. “Камион ме блъсна” – Тодор Колев
16. “Обичам” – Уикеда
17. “Велика нация” - Контрол
 
Инфо и издател: Stars Records
Сподели.