Компилация East EUrap

Pinterest LinkedIn +

Първата българска рап-компилация за последните 3 години носи гръмкото име "East EUrap". Освен заигравка с Източна Европа и ЕС в заглавието, дискът има грандиозната мисия да обедини рапърите от целия Източен блок.

Според идеята на компанията-издател следващата по-мащабна част от компилацията "East EUrap" ще включва групи от всички източноевропейски държави.

Първа част на "East EUrap" обединява рап-групи от всички географски региони на България, както и от доскоро враждуващи лагери. В описа стоят имена на софийски рапъри като Н.И.Ш.Т.О., Лицето и Пикасо, рамо до рамо с варненската звезда 100 Кила. За да се подчертае ъндърграунд статуса на компилацията издателите са подбрали парчета от младите надежди в стила - Злите Езици, BNC и Бате Сашо, прочул се с гаврата с Ъпсурт "Колегата отвръща на удара".

Ментори на рап-диска са известните със 17-годишния престой заключени в мазе Стереотипове, които откриват диска с юняшкото си парче "Обичам те, събличай се!" с участието на Дани и Мариела от "Стар Академи".

За всички рапъри, които се чувстват пренебрегнати, защото техни парчета не са включени в диска, Pride Records Bulgaria и музикалния канал MAD са подготвили специална игра, гарантираща им включване в следващата част на компилацията при демонстриране на подходящи умения.

В "East EUrap" има инструментал, върху който младите хип-хопъри могат да запишат своите фристайли и да ги изпратят на лейбъла.


Траклист:

1. Стереотипове с Дани и Мариела - Обичам те, събличай се!
2. Лицето, Pikasso и T.S.(Теслата) - Love Shit 2
3. Pikasso feat. Стереотипове - Ша-ла-ла
4. Н.И.Ш.Т.О! - Хайдук реге
5. Лицето feat. Mite & Fed - Ел мърлячи
6. Full Clip feat. Draga - А така
7. Sветцiте - El Grande Hip-Hop
8. Стереотипове - Дискоу
9. Хип-хоп-от-там - Хип-хоп-от-там
10. Бате Сашо feat. Violet & Me4kata - Страст
11. Knas & Bacardy - Wanna Be The Best
12. BNC - 111
13. 100 Кила - Da Vinci Code
14. Злите езици - Давай
15. Н.И.Ш.Т.О! - Може би
16. Лицето, Pikasso и T.S.(Теслата) - Love Shit 2 (Acoustic)
17. Стереотипове с Дани и Мариела - Обичам те, събличай се! (инструментал)

Албумът е на българския музикален пазар от Animato Distribution.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.