Кои звезди печелят най-много в Холивуд?! Виж новата класация на Forbes!

Pinterest LinkedIn +

Анджелина Джоли (Angelina Jolie) и Сара Джесика Паркър (Sarah Jessica Parker) си поделят първото място в списъка на най-високоплатените актриси в Холивуд. По данни на Forbes, и двете дами са заработили в периода 1 май 2010 година - 1 май 2011 година "скромната" сума от 30 милиона долара.

В нея са включени авторски отчисления за вече появили се на екран филми, хонорари за участие в бъдещи проекти, както и приходи от продажба на кино заглавия и сериали на DVD и по телевизията.

Любопитно е, че и двата филма, които са главните източници на доходи на Анджелина Джоли, бяха обявени за пълен провал - трилърът "Солт" (Salt) и "Туристът" (The Tourist), в който звездата си партнира с Джони Деп (Johnny Depp). Въпреки това, от финансова гледна точка, те донесоха на създателите си съответно 290 и 270 млн. долара.

Сериозните приходи в джоба на Сара Джесика Паркър пък са от продължението на широкоекранната версия на "Сексът и градът", както и от собствената й линия парфюми.

На второ място в класацията на Forbes също застават две звезди - Дженифър Анистън (Jennifer Aniston) и Рийз Уидърспуун (Reese Witherspoon) с приходи от по 28 млн., а челната тройка се завършва от Джулия Робъртс (Julia Roberts) с 20 млн. Общо, 10-те актриси в класацията са спечелили 218 млн. в горепосочения период.

Сподели.