Кои са най-очакваните игри на годината в САЩ към юли 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Halo 4 все така е най-горещо очакваното заглавие сред потребителите на Xbox 360, а Madden NFL 13 е сред фаворитите на всички конзоли, докато Assassin's Creed 3 вече не е най-чаканото заглавие сред PS3 геймърите в САЩ, както беше в началото на тази пролет.

Това става ясно от току-що публикуваното ново издание на класациите на Nielsen, базирано на проучване, осъществено между 3 - 30 юни, или иначе казано - след E3 2012. В него са взели участие близо 5000 активни конзолни геймъри от двата пола, а резултатът е следният: след като беше обявена официално на 1 май 2012 г., Call of Duty: Black Ops 2 се нареди непосредствено зад Halo 4 в Xbox 360 класацията и оглави тази за PlayStation 3.

Assassin's Creed 3 заемаше съответно второ и първо място в двете класации, а сега е на трето и в двете. Resident Evil 6 е с непроменено класиране – очаквана на 2 октомври, следващата част от прочутата хорър поредица на Capcom, е петата най-интригуваща игра за Xbox 360 феновете и No.4 – от PlayStation 3 играчите.

Тук е мястото да се спомене, че част от заглавията за тези две конзоли, поставени във вторите половини на съответните класации в изданията им от април, вече излязоха на бял свят и действително са сред най-продаваните като Ghost Recon: Future Soldier и посочените от Wii играчите LEGO Batman 2: DC Super Heroes и The Amazing Spider-Man.

Не така добре се представят Kinect: Star Wars, Prototype 2 и Xenoblade Chronicles например, а Bioshock: Infinite не влиза в съображение, тъй като рилийзът й бе отложен за догодина.

Споменавайки Wii – ако през април най-горещо очакваната игра за тази платформа беше Madden NFL 13, то сега е Just Dance 4, а на трето място е поставена още една от сериите - Disney Party. Epic Mickey 2: The Power of Two се е смъкнала с две места до четвърто, а Disney Princess: My Fairytale Adventure оформя челната петица.

Xbox 360

1. Halo 4
2. Call of Duty: Black Ops 2
3. Assassin's Creed 3
4. Madden NFL 13
5. Resident Evil 6

PlayStation 3

1. Call of Duty: Black Ops 2
2. Madden NFL 13
3. Assassin's Creed 3
4. Resident Evil 6
5. NCAA Football 13

Wii

1. Just Dance 4
2. Madden NFL 13
3. Just Dance: Disney Party
4. Epic Mickey 2: The Power of Two
5. Disney Princess: My Fairytale Adventure

Сподели.