#КОЙ по дяволите е U2?

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-значимите събития в музикалния свят за септември 2014, а и за годината като цяло, ще си остане излизането на изненадващия нов албум на U2 - Songs of Innocence.

Ирландската група е явление не само в шоубизнеса и културата, но и в социалния и политическия живот заради каузите, зад които Боно и компания стоят.

С над 150 млн. продадения копия от предишните си албуми, U2 няма как да не са познати на музикалните фенове от цял свят. Изглежда обаче, че с възхода на социалните мрежи хората получават все по-голяма възможност да станат за смях.

Songs of Innocence е свободен за потребителите на iTunes и изведнъж мнозина се сдобиха с албума, но шокиращо си признаха, че нямат никаква представа кои, по дяволите, са U2, като има и такива, които смятат, че това е един човек!

Може би си спомняте през пролетта на 2013 как десетки, може би стотици американци се зачудиха същото нещо за реформираните The Stone Roses. Британската група бе обявена за хедлайнер на Coachella, но изглежда, че мнозина не я бяха чували никога през живота си.

A U2 са много по-известни от The Stone Roses и някак изглежда нелепо хората да споделят в Twitter статуси като: "Какво, по дяволите, е U2? Не съм си слагал тия глупости на телефона?" или пък "Ако Apple искаха да ни дадат безплатно музика, можеха да ни пратят Beyonce. Кой е U2?"

Примерите за ужасяващо ниска музикална култура са толкова много и заслужават да бъдат извадени наяве. А представете си каква ще бъде реакцията на тези хора, които разберат, че песента The Troubles е колаборация с прекрасната шведска певица Lykke Li


  • Най-нови

  • Не пропускайте