Кой е най-добре асфалтираният град в България

Pinterest LinkedIn +

До скоро градовете си мериха дупките по улиците, а сега обърнахме страницата

Явно сме свидетели на истински прогрес и скоро слънце ще изгрее и на нашите улици. Шегата настрана, но през последните години градовете започнаха да се съревновават в едно неочаквано състезание – по асфалтиране. Европейските проекти развързаха щедро ръцете на местните управници и те инвестират поголовно във възстановяването на пътните артерии.

Това може само да радва изтормозените шофьори, на които им беше втръснало от дупки и непрекъснати проблеми заради тях. Капаните дебнеха навсякъде, а сега отсечките, които не са ремонтирани, започнаха да се броят на пръсти. Даже и във Варна − града, станал символ на разбитите улици.

Тези, които отдавна мечтаеха това да се случи, могат да бъдат спокойни. Асфалтирането върви активно, а и ще посрещнем есенно-зимния сезон в топ форма, подготвени за валежи и сняг.

Неофициалната класация, която върви в интернет, гласи, че в някои градове положението си остава плачевно, а други имат няколко крачки преднина. Всеки сам може да прецени как стоят нещата, а и да изкаже собственото си мнение. Преобладаващите гласове за най-добре асфалтирания град в България са в полза на Бургас. След него се нареждат София и Пловдив. Варна е някъде на опашката, а други въобще не считат, че морският град има място в подреждането, тъй като малките му улички все още са осеяни с кратери. Велико Търново, Благоевград, Стара Загора и Русе също се пъчат на челни позиции в класацията за най-добре асфалтирани градове.

Може би беше по-лесно да се излъчват "победители", когато улиците бяха в окаяно състояние. Накъдето и да се обърнеш, все ти се изпречваха грозни гледки. А сега? Сега търсим недостатъците с лупа, за да изкажем вечното си недоволство. Но и мърморещите са прави, защото едно е да се мерим помежду си, съвсем друго е да се сравняваме с улиците на голям европейски град. Тогава осъзнаваме, че липсите ни са трупани с години и тепърва ще се борим да живеем в един нормален свят, светът на гладките и перфектно асфалтирани улици.

Сподели.