Книга под елхата, или 5 предложения за страхотен подарък

Pinterest LinkedIn +

В сезона на шапките, коледната украса, топлите чорапи и тривиалните календари и тефтери ви предлагаме да внесете известно разнообразие в списъка си с подаръци и да зарадвате близките си с хубава книга. При това, благодарение на издателство "Colibri", на съвсем скромна цена.

Представете си селекция от повече 250 книги в най-разнообразни жанрове и всяка от тях да може да бъде ваша и да се превърне в нечий празничен подарък само срещу 5 лева. Звучи невероятно, но е факт, и за да ви улесним поне малко, избрахме следващите 5 заглавия, които определено заслужават място под елхата. Пълния списък можете да разгледате ТУК.

"Убежище в Париж" на Корин Ганц

Убежище в ПарижАко трябва да изберете подарък за дама, и особено ако знаете, че тя има афинитет към романтичните истории, "Убежище в Париж" е идеална. Корин Ганц е родена във Франция, работила е като рекламист в Париж, Сан Франсиско и Лос Анджелис.

Има великоплепно чувство за хумор, доказателство за което е изключително успешният ù блог "Hidden in France". В него тя коментира взаимоотношения, ястия, обзавеждане и всичко типично френско.

"Убежище в Париж" е дебютният ù роман, който се радва на широка популярност, преведен е на множество езици и е оценен по достойнство както от читателите, така и от критиката.

Историята ни пренася в Париж. Романтичен и красив град с история, град на любовта и място за ново начало за три млади жени.

Как една стара аристократична къща с душа ще промени живота на трите героини, прелетели океана, за да открият онова, от което се нуждаят? И какво е то за всяка от тях. С непринудения си стил "Убежище в Париж" бързо увлича читателя, потапяйки го в три умело преплетени, пораждащи симпатия и разбиране, колкото забавни, толкова и трогателни истории.

Най-лесният начин да зарадвате някого с "Убежище в Париж" е ТУК.

"ТИ" на Каролайн Кепнес

ТИВсеки почитател на трилърите би оценил романа на Каролайн Кепнес "ТИ". Сравнявана с "Американски психар" и "Мизъри", книгата е плашещо реалистична и ще ви накара да преосмислите много неща. Например ролята на социалните мрежи в живота ни.

Джо Голдбърг работи в книжарница в Манхатън. Изключително интелигентен, той се оказва безкрайно изобретателен както в усилията си да спечели мечтаното момиче, така и в постигането на фикс идеята си да я има само за себе си.

Това, което грабва читателя за гърлото още с първите страници, е фактът, че веднага става ясно, че Джо е социопат и убиец. Но само за нас, които държим книгата. На останалите персонажи ще им отнеме известно време да го разберат.

Джо се влюбва в начинаеща писателка, чиито вкусове опознава бързо благодарение на "Фейсбук" и "Туитър". Знае къде ходи, какво харесва, следи я внимателно както онлайн, така и в реалния живот и обсесията му постепенно придобива чудовищни размери.

Ако искате да скриете "ТИ" под елахата, най-прекият път до нея е ТУК.

"Ефирни песни и тайни служби" на Кристин Димитрова

Кристин ДимитроваКристин Димитрова е автор на няколко романа, десет сборника с поезия и няколко книги с разкази. Този път обаче ни предлага нещо съвсем различно. "Ефирни песни и тайни служби" е задълбочено изследване на образа на България, българина и българското на страниците на британската, американската и англо-канадската преса през последното десетилетие на социализма и първото десетилетие от демокрацията.

Опит да се установяват стереотипите в погледа към нас, както и да се намери отговор на въпросите какво мислят за нас чужденците, кои са темите, във връзка с които България е най-често коментирана, и с какви предварителни очаквания са натоварени те.

Постепенно става ясно, че в очите на англоговорящата част от света ние не сме нито страната на розите, нито народ с героична история, нито родината на Орфей, нито нация техническа, нито пък земен рай. Какво сме тогава?

Най-лесният начин да разберете е ТУК.

"Грешките на нашите родители" на Даниел Дж. Сигъл

Грешките на нашите родителиПрекрасен подарък за бъдещи и настоящи родители, "Грешките на нашите родители" е книга, която помага да се намери правилният възпитателен и родителски подход, без да дава готови отговори, без да ви задушава със "задължителни" правила и най-вече без да настоява, че е решение за всички проблеми.

Целта на нейните автори, Даниъл Дж. Зигъл и Мери Харцел, и двамата педиатри, занимаващи се с детска психология и психиатрия, е да изследват влиянието на собствените ни детски изживявания върху начина, по който отглеждаме децата си.

На всеки му се е случвало да обещава сам на себе си, че никога няма да бъде като родителите си, но как се постига това на практика? "Грешките на нашите родители" предлага  задълбочен, едновременно научен и разбираем за читателя отговор на този и на още няколко много важни въпроса, свързани с общуването.

Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК.

"Жив съм!" на Жерар Депардийо

Жерар ДепардийоПрозорец към живота на един от най-ярките и известни френски актьори Жерар Депардийо, "Жив съм!" не е точно автобиография, но пък е книга, която би предизвикала любопитството на всеки киноман. В нея са събрани поредица от интервюта, които журналистът Лоран Ньоман е записвал в продължение на няколко месеца.

В тях Жерар Депардийо разказва открито с много чувство хумор за бурната си младост, за дебюта си в театъра и киното, за проблемите с алкохола, за парите, религията, политиката, за скандалните си приятелства, за бизнеса си, за страстта към виното, за двадесет и осемте години психоанализа, за здравословните си проблеми, за съмненията и угризенията и не на последно място − за киното.

Работил с гениални режисиьори като Бертолучи и Трюфо, брилянтни актриси като Катрин Деньов, Изабел Аджани и Софи Марсо, превъплъщавал се многократно в ярки и безкрайно разнообразни персонажи, Депардийо признава, че е любител на крайностите в храната, пиенето и любовта. 

Какви са другите му тайни − можете да научите ТУК.

Сподели.