Класиката Outcast се завръща в осъвременен вид през 2015 година

Pinterest LinkedIn +

Само три дни след старта на кампанията на Fresh3D Inc. в Kickstarter за набирането на $600 000 вече може да се каже с почти абсолютна сигурност, че през есента на 2015 година PC адвенчър класиката Outcast от 1999 година ще се завърне в осъвременен вид.

В случай че през оставащите до края на кампанията 27 дни Outcast HD събере $150 000 над горепосочената сума, играта ще се сдобие с Mac и Linux версии, при инвестиции на обща стойност $1 милион - с Oculus Rift поддръжка, а ако генерира $1,35 млн., ще се появи и за конзолите от осмо поколение.

Създателите на Outcast, която е считана за една от първите истински 3D адвенчър игри с отворен свят, откупиха правата върху нея от Atari през лятото на 2013 година. Те обещават на феновете цяла нова територия към оригиналния свят на играта, в случай че Kickstarter кампанията й набере $1,7 млн.

Онези, които са играли оригиналната игра, могат да очакват качествено нови графики и анимации, подобрени HUD, UI и контроли (в т.ч. геймпад поддръжка). Инвестиция от $20 е достатъчна, за да си гарантирате дигитално копие от Outcast HD в момента, в който играта бъде издадена. Това би трябвало да се случи през октомври 2015 година.


Сподели.