Китаристът Paul Gilbert свири в Пловдив

Pinterest LinkedIn +

Популярният американски китарист Пол Гилбърт (Paul Gilbert) ще гостува в България по случай тазгодишния "Фестивал на китарата", който се провежда в рамките на "Е0сенния салон на изкуствата - Пловдив 2008". Концертът на музиканта ще се състои на 18 октомври в Палата 2 на Международния пловдивски панаир.

Пол Гилбърт ще се качи на сцената на Панаирна палата заедно с още трима музиканти – Джеф Бауърд (барабани) и Крейг Мартини (бас). В бенда на китариста свири и съпругата на Гилбърт, която също ще пристигне за концерта в Пловдив.

По време на участието си у нас, Гилбърт ще представи композиции от последния си солов албум, озаглавен "Silence Followed by a Deafening Roar", както и популярни изпълнения на хард рок групата Mr. Big.

Гостуването на китариста в Пловдив, по покана на София Мюзик Ентерпрайсис, е в рамките на настоящето европейско турне на Гилбърт, което стартира на 23 септември в Брюксел и приключва на 25 ноември във Великобритания.

Пол Гилбърт е един от създателите на популярната през 80-те години рок група Mr. Big, както и на хард рок формацията Racer X. През годините Гилбърт работи с музиканти като Джо Сатриани, Джон Петручи, Майк Портной, Нийл Морс и други.
Сподели.