Китаристът на The Police пренася живота си на голям екран

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на легендарната рок група The Police Анди Съмърс (Andy Summers) ще филмира автобиографичната си книга "One Train Later", като я превърне в документален филм за целия си живот.

Лентата ще включва общо 25 000 фотографии от архива на музиканта, както и материал от настоящото турне на групата.

В момента се водят преговори с режисьора Лоурън Лазин (Lauren Lazin), работил по биографичния филм за рапъра Tupac "Tupac: Resurrection", който най-вероятно ще застане на чело на продукцията.

Към екипа се присъединява още едно голямо име в Холивуд Никълъс Кейдж (Nicolas Cage), който ще продуцира лентата, а самият Анди Съмърс ще влезе в ролята на разказвач.

Специално за документалния филм, концертът на The Police на 23 юни в Лос Анджелис беше заснет с няколко хеликоптера от въздуха, а събирането на материал ще продължи до края на турнето през пролетта на 2008 г.

Лентата ще проследи живота на Съмърс от детството му в поствоенна Англия, през периода, в който е свирил с Animals и псайкъделик банди от шейсетте, до присъединяването му към The Police, риюниъна и настоящото турне.

Автобиографичният филм ще бъде най-вероятно готов за фестивала Сънданс в началото на 2009 г. и ще бъде реализиран от Yari Film Group.
Сподели.