Свързаха развода на Бил Гейтс с милионера педофил Джефри Епстийн

Pinterest LinkedIn +

Разводът на основателя на "Microsoft" Бил Гейтс и съпругата му Мелинда може да е свързан с контактите на предприемача с американския педофил милионер Джефри Епщайн. За това пише изданието "The Wall Street Journal", като се позовава на източници, запознати със ситуацията.

Според източници на изданието контактите на Гейтс с Епщайн са "една от причините за безпокойство" за Мелинда. Както каза бивш служител на благотворителната фондация "Гейтс", страховете на Мелинда са започнали през 2013 г., след като двойката се среща за първи път с милионер, по-късно обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация.

Изданието уточнява, че Мелинда Гейтс е започнала консултации с адвокати за развода с Бил през 2019 г., наричайки брака им "безвъзвратно разрушен". Тя е разговаряла с адвокати няколко пъти през октомври 2019 г., когато в медиите се появи информация за няколко срещи между Гейтс и Епщайн след повдигнато обвинение за изнасилване срещу милионера.

Тогава представителят на създаеля на "Microsoft" Брижит Арнолд каза, че предприемачите са обсъждали въпроси, свързани с благотворителни каузи, а впоследствие Гейтс е съжалил и е признал, че срещата с Епщайн в този момент е била грешка.

Представителите на Бил и Мелинда Гейтс отказват да коментират причините за развода, пише още вестникът. През последните дни се появиха няколко хипотези, според които пръст в раздялата има друга жена. Някои медии предположиха, че това е бивша приятелка на милионера, с която той се среща веднъж в годината със съгласието на съпругата си. Други пък разпространиха информация, че сърцето на Бил е откраднато от 36-годишна китайка. До момента обаче подобна информация не е потвърдена от двойката.

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда обявиха развода си на 4 май. Според TMZ Мелинда молбата за развод е подадена от Мелинда. Отбелязва се, че в документите липсва информация за брачен договор, но съпрузите имали предварително споразумение, касаещо евентуална раздяла.

Джефри Епстийн и Бил Гейтс

Джефри Епстийн беше обвинен в създаването на престъпна мрежа, която му позволяваше да експлоатира сексуално и да малтретира момичета. Според някои съобщения той се е занимавал с трафик на хора до 2019 г. Американският финансист е задържан на 6 юли 2019 г. в Ню Йорк. През август същата година той отне живота си в затворническа килия, без да чака процес.

Сподели.