Кирил Маричков отбелязва рождения си ден с концерт

Pinterest LinkedIn +

Кирил Маричков и "Фондацията" ще отбележат 75-годишнината на легендата на българския рок с концерт на 30 октомври в зала 1 на НДК.

Кирил Маричков пази скъп спомен за първото си излизане на сцена в НДК, което се е случило около 20-годишнината на "Щурците". "Беше забележителен концерт и залата беше изпълнена до краен предел", разказва рок музикантът. "На сцената излязохме заедно с групата и за времето си имахме много добра апаратура и осветление. На една от песните, които изпълнявахме, пуснаха бели балони, които летяха във въздуха. Беше много красиво".

Рокаджията споделя, че с НДК свързва едни от най-хубавите си концерти. "Радвам се, че Дворецът все повече работи в посока на това да е център на културна дейност и да привлича много и разнообразни проекти". 

Концертът на 30 октомври ще е по-специален от всеки друг, защото публиката и музикантите от "Фондацията" ще празнуват заедно рождения ден на големия Кирил Маричков. НДК организира този концерт в знак на огромна почит към таланта на големия български рок музикант, формирал вкусовете и ценностите на няколко поколения българи.

От създаването си през 2013 г. супергрупата "Фондацията" (The Fondation) направи две турнете в Северна Америка и Европа, концертира в Близкия Изток (Израел, Кувейт, Катар и Дубай), в Япония, Австралия и Нова Зеландия и направи околосветско турне. Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са започнала знаменитите им кариери. 
Сподели.