"Кино за пътешественици" с четири ексклузивни прожекции

Pinterest LinkedIn +

За поредна година "Кино за пътешественици" кани зрителите на едно околосветско пътешествие, което ще стартира на 2 август и ще продължи до 12 август в салоните на Културен център G8 и Евро синема.

Четири ексклузивни прожекции са включени в програмата тази година. "На път през Сахара" представя екстремното приключение на двама британци, което стартира в Мароко, преминава през Западна Сахара и Мавритания и приключва в Сенегал.

"Изгубената камера: Непал" отразява ежедневието и традициите на хората от планинската държава.

"С тук-тук из Етиопия" следва група италианци, решили да опознаят едни от най-интересните племена, населяващи африканския континент.

"Сама в Иран" показва пътешествието на една шведка, която решава да се изправи срещу предразсъдъците, които повечето европейци имат към Иран, и да покаже колко топло е посрещната от местните.

Всеки от четирите филма ще бъде прожектиран еднократно и ще бъде съпътстван с любопитна презентация. Петя Кокудева ще сподели за своите преживявания в пустинята Сахара, Теодора Василева ще разкаже за своите срещи с племената в Етиопия, а Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще поговорят за пътуванията си из Иран и Непал.

"Кино за пътешественици" ще покаже 19 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки от континентите.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.