Кино адаптацията на Angry Birds идва през 2016

Pinterest LinkedIn +

Само за три години Angry Birds се превърна в най-популярната видеоигра в света, играна от поне една десета от човечеството.

За пренасянето на касовата мултиплатформена поредица на шведското студио Rovio на голям екран обаче ще се нужни четири години, считано от сега, или иначе казано премиерата на пълнометражната анимация за гневните птици и техните смъртни врагове – ненаситните за току-що снесени яйца лоши прасета - ще се състои през 2016 г.

Вече е сформиран и продуцентският екип, който ще работи по адаптацията – начело на проекта застават Дейвид Мейзъл (Iron Man) и Джон Коен, известен най-вече с работата си по Despicable Mе, Ice Age, Robots и Horton Hears a Who. Заедно с тях Rovio ще продуцира и еднолично ще финансира филма, подробности за който тепърва ще бъдат разкривани.

Всъщност Angry Birds направи крачката към света на киното много отдавна, като се започне с експанжъна Rio по едноименния анимационен филм и се стигне до последната самостоятелна игра от поредицата - Angry Birds Star Wars, която направи своята премиера на 8 ноември 2012 г.   

Намери игри за твоето мобилно устройство тук>>

Сподели.