Angry Birds Star Wars се клонира и във Facebook

Pinterest LinkedIn +

Angry Birds Friends вече си има конкуренция във Facebook. Тя обаче не идва от Zynga или Electronic Arts, а от Rovio – финландското студио, производител на най-доходоносната платена мобилна апликация на всички времена – Angry Birds.

Около месец и половина след рилийза й за мобилните устройства и в стандартна PC версия, Angry Birds Star Wars направи своята премиера във Facebook, където може да бъде играна напълно безплатно подобно на гореспоменатата Angry Birds Friends.

За незапознатите - най-новата игра на Rovio, с която епичната война между пилета и прасета се пренася в далечна, но добре позната вселена, придобивайки коренно различна визия като се започне от всяка отделна единица през околната среда до кинематографичните откъси, е базирана на култовия sci-fi франчайз на Джордж Лукас.

Браузер-базираната й версия, достъпна за всички потребители на най-голямата социaлна мрежа в света, включва три ексклузивни нови суперсили (power-up) и предлага минимум по 5 нови нива на седмица – тези, включени в ежеседмичните турнири, каквито се организират и в Angry Birds Friends.

Подобно на последната, Angry Birds Star Wars позволява на играчите както да се състезават помежду си (за най-висок резултат, постигнат в дадено ниво), така и да си сътрудничат, като си разменят подаръци (под формата на суперсили).

Закупуването на power-ups отново е налично като опция за по-бърз и лесен напредък в играта, но не е задължително условие за изиграването на нивата.

Сподели.