Споделяйте снимки във Facebook - сега още по-бързо, лесно и интуитивно

Pinterest LinkedIn +

Колко точно снимки нащракахте от коледната вечеря? Хайде, признайте си - знаем, че са много. И сега естествено искате да ги споделите със света или (ако сте маааалко по-параноично настроени, за което ви поздравяваме между другото) с най-близките си роднини и приятели във Facebook.

До неотдавна прословутата социална мрежа предлагаше доста гъвкава опция за качване и споделяне на фотографии и клипове от всякакъв вид, сорт и калибър, но за по-неопитните потребители (или тези, които отскоро я използват) нещата пак бяха до известна степен сложни и объркващи.

Сега обаче Facebook добавиха нова, още по-лесна и бърза възможност за споделяне на снимки - като просто влачите и пуснете фотографията (или фотографиите) на страницата на мрежата (или по-точно в профила си).

Преди да се възползвате от тази опция съветваме ви предварително да подберете и подредите снимките, които искате да споделите, в отделна папка - не искате сред тях да попадне някой по-...хм... компрометиращ кадър по случайност, нали?

След това изберете снимката, която желаете да споделите (просто щракнете веднъж върху нея с мишката), и я завлечете в полето "Обновяване на състоянието". Ако искате да споделите повече от една снимка, можете да изберете група фотографии като задържите натиснат клавиша Ctrl и кликнете върху всяка една от тях или просто щракнете върху първата, задържите натиснат Shift и после щракнете върху последната от серията.

Завличайки снимката (или групата снимки) върху полето "Обновяване на състоянието", ще се появи поле, маркирано с пунктир с надпис "Drag photos here". Просто пуснете фотографиите върху него и оттам Facebook ще поеме автоматично нещата в свои ръце - ако има нужда от допълнителни указания, просто следете съобщенията на екрана.

Макар този метод да не се различава по същество от споделянето с помощта на вградения браузър, той е доста по-лек, бърз и естествен. Пък и не изисква ровичкане из профила, търсене на снимки, албуми и прочее.

Сподели.