Кейт Бекинсейл не е достатъчно красива според Майкъл Бей

Pinterest LinkedIn +

Кейт Бекинсейл е добре позната на киноманите от поредицата Underworld (Подземен свят), както и от Van Helsing (Ван Хелзинг), The Aviator (Авиаторът) и др., но една от най-култовите й роли безспорно си остава тази на сестра Евелин Джонсън в Pearl Harbor (Пърл Харбър).

В едно от последните интервюта на актрисата при известния британски водещ Греъм Нортън става ясно, че критериите за подбора й са били, меко казано, изкривени. Според нея Майкъл Бей е бил силно учуден от нея и от излъчването й, тъй като "гърдите ми не са по-големи от главата ми и не съм руса", което малко или много е стандарт в Холивуд.

За толкова години в кино индустрията Бекинсейл е пълна с какви ли не абсурдни истории, но една такава, която за съжаление по никакъв начин не ни учудва, е свързана с промотирането на Pearl Harbor и отношението на Майкъл Бей към актрисата. Оказва се, че за него външният вид е бил много по-важен от актьорската игра.

По време на интервю режисьорът споделя, че е избрал Бекинсейл за главната роля, защото "Кейт не беше толкова привлекателна, така че женската част от публиката нямаше да се чувства отчуждена." Според Бей "жените се чувстват некомфортно, когато видят друга жена, която е прекалено красива".

Доста обидни определения, идващи от един от най-касовите режисьори на Холивуд. Ако си сложим розовите очила, може да останем с надеждата, че подобни сексистки и откровено необмислени изказвания и практики са останали в далечното минало от началото на този век, но ако трябва да сме реалисти... положението продължава да е трагично. 


Сподели.