Каварна Рок Фест 2016 обяви всички групи и подробности за фестивала

Pinterest LinkedIn +

Loud Concerts и община Каварна ще зарадват феновете на тежката музика с фестивала Каварна Рок Фест 2016, който ще се проведе на 2 и 3 юли, а вече са известни и групите, които ще забият тази година.

Avantasia, Axel Rudi Pell, Soilwork и Therion са четирите големи имена, които ще свирят в началото на юли. Те обаче съвсем не са единствените – на сцената ще се качат още Myrath, Varg, както и съседите ни от Румъния – Е-an-na и Tiarra. Българското участие е осигурено от бандите Odd Crew и Last Hope.

Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери. A вече е обявен и редът на излизане на бандите, като фестивалът ще завърши с концерт на Tobias Sammet's Avantasia.

Тe ще гостуват за пръв път в България и ще оглавят втората вечер (3 юли) на фестивала с двучасово шоу. Това е безспорно най-важният и голям рок опера феномен на нашето съвремие. В Каварна Тобаяс Самет и компания ще представят както стари композиции, така и такива от издадения в началото на тази година успешен албум Ghostlights. 

От създаването на проекта през 2000 година досега амбициозният и харизматичен музикант, композитор и автор на песни успява да сътвори фантастични, магически, паралелни светове с всеки един албум с марката Avantasia. 


Сподели.