Кати Пери отново връхлетя класациите, Адел все още No.1 в Hot 100

Pinterest LinkedIn +

За седма последователна седмица номер 1 по продажби на сингли в САЩ е британската соул звезда Адел (Adele), чийто мултиплатинен втори студиен албум, 21, издаден в началото на 2011 г., продължава да е в топ 3 на класациите от двете страни на океана. Rolling in the Deep не отстъпва лидерството си и в класацията Radio Songs, базирана на числеността на радио аудиторията в Съединените щати, която според мониторинга на Nielsen Soundscan продължава да нараства и вече надхвърля 153 млн. седмично.

Благодарение именно на нея, Адел успя да покори и чарта Adult Contemporary, който отразява предпочитанията на слушателите на най-масовите радиа, в чийто ефир звучи най-вече поп и по-рядко рок музика, подходяща за всички възрастови групи. К

ласацията, в която Адел вече не е номер 1 след шест поредни седмици, е Digital Songs. Новият лидер в нея е една от последните изпълнителки, покорили Hot 100 преди монополизирането му от британката – Кати Пери (Katy Perry), с новия си сингъл Last Friday Night (T.G.I.F.). Парчето излезе в iTunes едновременно с появата на видеото към него, което се счита за един от бустърите на продажбите му в дигиталните сервизи, надхвърлящи 230 000 копия.

Клипът, в който изпълняват епизодични роли половина дузина знаменитости, в това число Ребека Блек, Hanson, Кори Фелдман, Kenny G и Деби Гибсън, генерира близо 30 млн. импресии в YouTube само за десет дни, изпълнявайки заканата на Пери "да взриви интернет" след появата му. В Hot 100 Last Friday Night заема пето място, непосредствено след предишния хит сингъл на Пери – E.T. По този начин 26-годишната американска става първата изпълнителка от началото на годината, поставена в челната петица на чарта с два сингъла едновременно.

Сподели.