Късометражна анимация - кандидат за Оскар стана хит в YouTube

Pinterest LinkedIn +

Един от най-популярните късометражни анимационни филми за 2012 г. - The Paperman на Disney - е качен за свободно гледане в канала на студиото в YouTube.

Почти 7-минутната анимация, която беше излъчвана в кината преди прожекцията на Wreck-It Ralph (Разбивачът Ралф), предизвика огромен интерес в сайта за видеосподеляне с над 5 милиона гледания само за два дни.

Режисьор на The Paperman е Джон Карс, който работи с отдавнашния илюстратор  на Disney – Глен Кийн по хитовата анимация от 2010 г. Tangled (Рапунцел и разбойникът).

Идеята за късометражното филмче идва именно по време на работата върху историята за Рапунцел. Карс решава, че класическите рисувани анимации не бива да бъдат изоставяни в миналото, а да си помагат със CGI ефектите.

Така той решава да използва и двете техники за The Paperman, с което си спечелва безспорни овации както от критиците, така и от киноманите, доказателство за което са и милионите гледания на филмчето.

85-та церемония по връчването на наградите Оскар ще се проведе на 24 февруари в Dolby Theatre в Лос Анджелис, Калифорния.


Сподели.