Карли Рей Джепсън остава на върха в Hot 100, пуска съвместен сингъл с Owl City

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица лидер в официалния чарт за сингли на САЩ, Hot 100, е новата канадска звезда Карли Рей Джепсън със своя интернационален хит Call Me Maybe. Запазвайки първото си място, 27-годишната изпълнителка изигра решаваща роля за осъществяването на безпрецедентно за последните 35 години кооперативно постижение.

От 1977 г. датира последният картотекиран случай, когато трима нови артисти (такива, които никога преди това не са регистрирали сингъл в Hot 100) прекарват общо 16 последователни седмици на върха на класацията.

Преди прогреса на Джепсън до първото място по-рано този месец, лидер на Hot 100 в осем последователни издания бе Gotye със Somebody That I Used To Know. Той, от своя страна, пое щафетата от американската алтърнатив поп рок банда fun., чийто съвместен сингъл с Janelle Monae бе No.1 в Hot 100 шест поредни седмици.

(Артистите, отговорни за постижението от '77 г., са Бил Конти с Gonna Fly Now от саундтрака на Rocky, Алън О'Дей с Undercover Angel и Шон Касиди с Da Doo Ron Ron, като единствено последният успява да се завърне в топ 40 на Hot 100 поне още веднъж).

Карли Рей Джепсън има възможността да атакува Hot 100 с нов сингъл още в началото на юли, тъй като на 26 юни предстои премиерата в iTunes на колаборацията й с Owl City - Good Time. Парчето вече може да бъде чуто в дигиталните платформи за споделяне на музика и ще намери място в следващия албум на Адам Йънг (Owl City) - The Midsummer Station, сред чиито продуценти е честият сътрудник на Риана Stargate.

Евентуалният комерсиален успех на Good Time в САЩ би могъл да доведе до класиране на парчето в сезонния чарт Songs of the Summer, който в момента се оглавява от Call Me Maybe – лидер също в Pop Songs и Digital Songs.
Сподели.