"Капан за сънища" - Стивън Кинг

Pinterest LinkedIn +

Автор: Стивън Кинг


Издател: Бард
Раздел: Трилър

За автора:

Стивън Кинг е роден през 1947 година в Портланд. Завършва специалност Английски език и литература в Университета на Мейн. Първият му роман "Кери" е публикуван през 1973 година и оттогава е написал повече от 40 романа.

В "Капан за сънища" има такава енергия и въображение, каквито повечето писатели не могат да постигнат цял живот. Никога досега Стивън Кинг не се е сражавал така открито със сърцето на мрака. Не започвайте да четете книгата късно вечер, освен ако не сте готови да осъмнете с нея...

Сюжет:

Четири момчета, родени и израснали в странното градче Дери, извършват благородно дело, без да подозират обаче, че случилото се не само ще ги надари с телепатични способности, но и безвъзвратно ще промени съдбите им.

Минават години и пътищата им се разделят. Свързват ги само приятелят от детинство - слабоумният Дудитс, когото навремето са спасили от банда садистични грубияни и ежегодните ловни експедиции до Бърлогата - усамотена хижа в местността Джеферсън Тракт сред горите на Мейн.
 
Както обикновено Хенри, Джоунси, Бобъра и Пит с нетърпение очакват поредната си среща, но последвалите събития ще се окажат фатални и за четиримата. Кошмарът започва, когато по време на снежна буря в Бърлогата приютяват непознат ловец. Той твърди, че се е изгубил, но поведението и видът му са необичайни - зъбите му са изпадали, по лицето му се забелязва червеникав мъх и несвързано бръщолеви за странни светлини в небето.

Оказва се, че в Джеферсън Тракт се е приземил космически кораб на извънземни, разпространяващи телепатия и червеникаво-златиста плесен, която убива земните жители. Районът е изолиран, правителството изпраща отряд командоси, чиято задача е да унищожат както нашествениците, така и хората и животните, прихванали космическата зараза.

Четиримата приятели са принудени да се борят за живота си, влизайки в битка със същество от друг свят. Единственият им шанс за оцеляване е скрит в миналото им... и в капана за сънища.
 


 

Сподели.