Камбанка: Тайната на крилете (Tinker Bell: Secret of the Wings)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 92 мин. Режисьор: Пеги Холмс Сценарист: Райън Роуи С гласовете на: Люси Лиу, Анжелика Хюстън, Тимъти Далтън, Джеси Маккартни и др. Анимация

За филма:

Повечето от вас вероятно свързват малката фея Камбанка (или Тинкър Бел, в зависимост от превода) не само с класическия роман "Питър Пан" на Сър Джеймс Матю Бари, но и с анимационната класика на Disney – "Питър Пан" от 1953 година, зад чието създаване стои една от легендите на студиото – художничката Мери Блеър.

Впоследствие Disney направиха цяла поредица от анимационни филми с героите от класическата лента "Питър Пан: завръщане в Невърленд", който е своеобразно продължение на историята от романа, и няколко заглавия, посветени изцяло на вълшебните приключения на малката фея.

Първото от тях – "Камбанка" (Tinker Bell), се появява през 2008 година и разказва за приключенията на феите в тайнствения свят на Пикси Холоу. Режисьор на лентата е Брадли Реймонд. Следват "Камбанка и изгубеното съкровище" и "Камбанка и спасяването на феите".

Сред имената на актьорите, които озвучават ролите в поредицата, са Люси Лиу ("Убий Бил","Късметът на Слевин"), чийто глас чуваме и в друга любима анимация – "Кунг-фу панда", и  Анжелика Хюстън ("Семейство Адамс", "50/50").

Историята:

Kамбанка попада в мистериозната Зимна гора, където среща феята Периуинкъл. Заедно с нея и останалите си приятели, Камбанка открива магическата сила на крилата на феите.

Сподели.