Камъкът на раздора (The Family Stone)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 102'
Режисьор: Томас Безуха
Сценарий: Томас Безуха
Участват: Дермънт Малруни, Сара Джесика Паркър, Даян Кийтън, Рейчъл МакАдамс, Клеър Дейнс, Люк Уилсън и други
Комедия, драма, със субтитри, английски

“Камъкът на раздора” е вторият авторски филм на режисьора Томас Безуха. Както и в първия си опит преди пет години той е и сценарист на продукцияте си. За новата си лента Томас е разполагал с каст, за който би му завидял всеки режисьор от неговия бранш. Дермънт Малруни (“Сватбата на най-добрия ми приятел”), Сара Джесика Паркър (сериала “Сексът и града”), Даян Кийтън (“Невъзможно твой”, “Стаята на Марвин’), Рейчъл МакАдамс (“Тетрадката”, “Ловци на шаферки”) и Клеър Дейнс (“Терминатор 3”, “Ромео и Жулиета”) са главните герои в комедията.
 
Премиерата в Америка мина отлично и до момента продукцията има 42 млн. долара печалба само в щатския боксофис. Това е изключителен резултат за Томас Безуха, защото той дълги години се e занимавал само с мода и осем години е бил криейтив директор в гиганта “Polo/Ralph Lauren”.
 
Всяка година ексцентричното семейство Стоун имат традиция да се събират от всички части на Америка за Коледно парти. Изненадата този път им поднася любимият им син Еверът (Дермънт Малруни), който довежда годеницата си Мередит (Сара Джесика Паркър) на годишното им  празненство.
 
След първоначалното си желание да се хареса на всички тя разбира, че трудностите тепърва предстоят. Тя е суха кариеристка, която е водила живот различен от този в неговото семейство. Без да е очаквала, тя е посрещната изключително враждебно от майка му Сибил (Даян Кийтън) и баща му Кели (Крейг Нелсън – “Адвокат на дявола”).
 
Те не харесват Мередит, защото смятат, че не заслужава сина им и няма какво да му даде. На същото мнение са и останала част от семейство Стоун - Ейми (Рейчъл МакАдамс), Бен (“Люк Уилсън – “Меню за трима”) и Тад (Тайрън Джордано – “Почти любов”), който е гей и по рождение е глух.
 
След първоначалната си изненада Мередит се обажда на сестра си Джули (Клеър Дейнс) да идва да й помага да се справи със ситуацията. След нейното пристигане нещата се усложняват още повече, защото за сметка на Мередит тя успява да се “впише” в картинката. Следват множество комични моменти и нелепи ситуации, които само семейство Стоун може да сътвори. 
 
Официален сайт: http://www.thefamilystonemovie.com
 
 
 
 
Сподели.