Калин Вельов и Йоанна Драгнева имат нов съвместен сингъл, озаглавен "Безгрижни"

Pinterest LinkedIn +

Творческият тандем Калин Вельов и Йоанна Драгнева представи нов съвместен сингъл. Песента "Безгрижни" излиза в радио и телевизионния ефир, както и във всички дигитални платформи за даунлоад и стрийминг. Автор на музиката, на аранжимента и на текста е Калин Вельов.

Това е втори съвместен проект на Калин Вельов и Йоанна Драгнева след дуета им "Както никой" (2016 г.), пилотен сингъл от саундтрака към филма "Бартер". Подобно на него, песента "Безгрижни" също е с филмово присъствие – част от новия български филм "Връзкология" на режисьора Ивайло Спасов, в който Калин и Йоанна (в главната роля) участват.

"Безгрижни" е позитивно и весело парче, вдъхновено от всекидневните емоции и необходимостта да приемаме напрегнатото ежедневие с усмивка. Песен, която отразява общата позитивна нагласа към живота на двамата изпълнители, тяхната музикална визия и споделя общата им страст – ударните инструменти и перкусиите. Видеото към песента е заснето в арт център "Фабрика 126" от режисьора Ивайло Спасов и оператора Добромир Николов.

"Идеята за песента се роди преди няколко години, когато станах татко и сутрините започваха в 6.:30 с приятно детско чуруликане, което те събужда бързо и зарежда с готина енергия. И въпреки натоварения ден и понякога изнервените случки оставаш позитивен и усмихнат през целия ден. Безгрижно усмихнати"  – казва Калин Вельов, а Йоанна добавя: "Записахме песента на един дъх. Това е толкова зареждащо парче, което ми носи настроение за море, лято и безгрижни дни! Точно затова така му подхожда и заглавието "Безгрижни", а видеото е от типа "разкази с неочакван край".

Филмът "Връзкология" ("Спасов Брадърс", 2020) е романтична комедия, чиято премиера предстои на 14.02.2020 г. в кино салоните. Лентата разказва за привлекателна и успешна в кариерата си жена (Йоанна Драгнева), която преминава през редица любовни перипетии в търсене на истинската любов. 

Заедно с премиерата на песента "Безгрижни" Калин и Йоанна стартират и новия си акустичен лайф проект. На сцената към перкусионния им дует се присъединяват музикантите Щерион Пилидов (китари) и Даниеле Фебо (бас). Квартетът планира клубно турне през пролетта на т.г., като сетлистът ще включва и нови авторски песни от предстоящия съвместен албум на Калин и Йоанна.


Сподели.