Какво се случи на концерта на Imbeciles в Brixton Academy - London

Pinterest LinkedIn +

Brixton Academy е легенда. В повечето случаи по-голяма от групите, които свирят там. Забравете за Уембли, защото концерт на стадион почти винаги означава, че ако не си взел бинокъл, по-скоро ще гледаш вратовете на тези, които са пред теб. Освен това Уембли вече го няма. Brixton Academy обаче все още си е на същото място и приема в себе си само най-подбрани групи.

И така, Brixton Academy, вторник 2-ри март. Близо 300 човека вече са се окопали пред сцената. Нама значение дали ще се опиташ да си пробиеш път през тях с насилие или с вежливост. Няма да те пуснат. Добре де, печелите, гледайте обаче сега какво става. И те гледат как първо се появява Чарли, след това Роко сяда зад барабаните и започват да свирят. Самият Насо пристига след драматична половинминутна пауза. Със син гащиризон и тъмни очила. "Здравейте, здравейте, ние сме Imbeciles и сме от Източна Европа!". Тийнейджърите пищят, фотоапарати святкат, святкат и няколко лилави прожектора, които всъщност бяха единственият разкош, който сценичните работници бяха подговили за Imbeciles. Което е малко кофти номер, защото въпреки че Насо и Ко. са първата от двете подгряващи банди, можеха поне звука да им увеличат малко.

Imbeciles обаче имат скрито оръжие в лицето на Насо Русков. Дори голямата сцена на Брикстън се оказа малко тясна за него. След като проявих филма от концерта там Насо нямаше две еднакви пози. На някои от снимките даже въобще липсваше, явно защото през това време е бил на пода. Не е честа практика фронтмен на британска група да се отпуска кой знае колко в излишни движения, особено ако имаш добър мениджър, който предварително се е погрижил да те рекламира тук и там, така че на теб ти остава само да се усмихваш пред фотоапаратите.

Imbeciles провокират. Текстовете на парчетата им са саркастични крошета, които те сварват непотготвен. И не само. По средата на сета Насо измъква един адски моден артикул в Лондон - тениска, на която на кирилица пише СССР плюс сърпа и чука, разбира се. Хвърля я на пода и стъпва върху нея. Никой нищо не разбра. Оказва се обаче, че някаква 20-годишна рускиня, родена в Лондон, видяла това и после тръгва да търси Насо в съблекалнята и да му иска обяснение. По-добре това, отколкото да ти хвърлят сутиени като на Джъстин Тимбърлейк.

Та така. Imbeciles не само свириха в Brixton Academy, но и ги запомниха. Когато се направих на луд и попитах охраната коя беше тази група, те ми отговориха: "Българи. Фронтменът е голяма работа".

Инфо: Мартин Дончев, "Мегачас" - BBC

Официален сайт на ВВС:
http://www.bbc.bg

Сподели.