Какви тайни се крият зад кино хита "Мръсни танци"

Pinterest LinkedIn +

"Мръсни танци" (Dirty Dancing) е една от онези класики, за които е трудно да си спомниш кога си ги гледал за първи път. В чест на 30-годишнината от създаването на любимата на мнозина романтична лента ние ще ви разкрием някои подробности от кухнята на филма.

1. Патрик Суейзи е бил фаворит за ролята

Пред екипа никога не е стоял въпросът кой ще изиграе ролата на Джони. Още от началото тя е била запазена за Суейзи. Той е впечатлил всички със светлосините си очи и е определян за невероятен, брилянтен и много добър човек.

2. Филмът е имал алтернативно заглавие

И то е I Was a Teenage Mambo Queen. "Имахме проблеми на канадската граница, хората на летището си мислеха, че ще снимаме порнофилм. Тогава се замислихме да сменим заглавието. Мамбото беше ужасно популярен танц, когато бях активна състезателка по танци", спомня си сценаристката Елеанор Бергстейн.

Публикация, споделена от Dirty Dancing Movie (@dirtydancingmovie) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

3. Нелегалният аборт на Пени е бил под въпрос

"Малко преди филмът да излезе по кината, когато никой не вярваше в него, се появи спонсор, който щеше да ни помогне доста. Но когато той разбра, че има сцена с нелегален аборт, веднага поиска да я премахнем... Но не го направихме, защото идеята ни щеше да се разпадне. Нямаше да има причина Бейби да се срещне с Джони, нямаше да бъде ясно защо Пени не може да танцува и така нататък", казва Елеанор.

4. Защо Бейби изпитва интерес към политиката

Филмът разказва за лятото на 1963 г., което е лятото на Мартин Лутър Кинг и неговата прословута реч "Аз имам мечта". Така че е нямало начин политическите въпроси да не бъдат засегнати.

5. Не всяко движение е част от сценария

Сцената, в която Бейби не може да сдържи смеха си, когато Джони я погалва по ръката, не е била планирана. Тя е резултат от дългия работен ден, след който всички са били ужасно уморени. 


Сподели.