Каква е ролята на етеричните масла в козметиката?

Pinterest LinkedIn +

Натуралните козметични продукти са предпочитани от хората, защото оказват положително влияние върху кожата на лицето и тялото. В състава на натуралната козметика присъстват различни растителни масла - базови или етерични. Ползите се свързват със сложния им химически състав и действието на активните съставки. 

Ако използвате ежедневно кремове и лосиони, в чиято направа присъстват етеричните масла, кожата ви ще бъде овлажнена, регенерирана и в перфектен вид. Подобни билкови продукти може да поръчате лесно от магазин за натурална козметика Greenlabox.

Какви са предимствата на етеричните масла?

Тяхното приложение може да бъде доста широко. Бихте могли да ги употребявате в чист вид, разредени с базови или да вземете кремове, лосиони и шампоани, в които са вложени като активни съставки. Полезни са както за кожата на лицето и тялото, така и за да имате здрава и блестяща коса. В България и по света са добре познати успокояващите свойства на розата. 

За разлика от химическите съставки, в някои козметични препарати, натуралните масла са с много по-широко действие върху сетивата и красотата. Тяхно основно предимство и характеристика е, че се абсорбират изключително лесно от кожата. Това е и причината да бъдат използвани в луксозната козметика и парфюмерия. Ефектът върху външния ви вид няма да закъснее, казват от онлайн магазин Greenlabox.

Съставките на различните етерични продукти, оказват положително влияние върху редица кожни проблеми и много бързо ще започнете да виждате разликата. По напълно естествен и натурален начин, ще укрепите епидермиса и ще се радвате на мека и нежна кожа, здрава коса и по-високо самочувствие. Етеричните масла са запазили натуралните ухания на растенията, от които са извлечени. Техният състав е силно концентриран, затова се използват като допълнителна съставка на козметичните продукти.

Защо да изберем естествената пред синтетичната козметика?

Ползите от употребата на естествените природни съставки върху красотата и здравето са безспорни. Те се характеризират със своя органичен състав. Естествен източник са на витамини и минерали, които подпомагат оздравителните процеси в кожата и я предпазват от възпаления. 

Синтетичните компоненти първоначално може и да имат положително влияние, но след дълго използване започват да имат негативен ефект и да излющват кожата. Понякога се появяват и по-сериозни състояния като дерматити. Ако изберете да използвате козметика с естествени масла, ще се радвате на редица преимущества:

  • регенериране и възстановяване – те са подходящи за честа употреба, защото обновяват кожните клетки по натурален начин и възстановяват кожата от негативното влияние на околната среда;
  • омекотяват, изглаждат и почистват – здравата кожа е хидратираната. Тези био продукти са подхранващи и влагозадържащи;
  • забавят процесите на стареене – активно се борят със свободните радикали и след известен период се наблюдава намаляване на фините линии.

Разкрасителните продукти, които включват натурални съставки, могат да бъдат много разнообразни. Важно е да откриете подходящата за вашия тип кожа козметика, за да се възползвате от положителните им свойства.

Кои видове масла са най-често използвани?

Има такива, които присъстват в голяма част от натуралната козметика. Бихме споменали шипковото и това от канела. Те са богати на много витамини и са натурален антиоксидант. Същото важи за какаовото и екзотичното ший. В тях присъстват естествени растителни съединения, които подобряват хидратацията на кожата и я предпазват. 

Бадемовото от друга страна е подходящо за всеки тип кожа, притежава лечебен ефект след слънчево изгаряне. Хората с хронични кожни проблеми могат да използват спокойно маслото от гроздови семки. То е доказана превенция срещу появата на бръчки.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.