Как трябва да изглежда перфектният портфейл?

Pinterest LinkedIn +

Ако погледнете в джоба си точно сега, вероятно ще намерите поне три неща: телефон, ключове и портфейла си. Портфейлът е един от онези аксесоари, които никога не забравяме да вземем с нас, където и да отиваме. Но как да изберем перфектният портфейл, който да отговаря на нашите нужди, но в същото време да бъде стилен и елегантен?

Защо е важен правилният избор на портфейл?

Много са причините за това. Нужно е да осигурите висока защита за всичките си лични вещи, пътни документи, пари и карти. Кражба, повреда или излагане на атмосферни влияния могат да са само част от нещата, в резултат на които личните ви вещи да пострадата. Освен това портфейлът е чудесен аксесоар, който може да се комбинира с арсенала от часовници, които притежавате.

За да направите правилен избор, е необходимо да изберете и най-добрата материя, която да отговаря на вашите нужди. Голяма част от портфейлите са произведени от естествена кожа, например. Тя е един от най-меките и лесно обработваеми материали. Това придава на всеки кожен портфейл елегантност и стил. Освен това е изключително издръжлив, защото кожата е здрава и не се наблюдават дефекти след известна употреба.

Друг избор, на който можете да се доверите безрезервно, това е екологичната кожа. Тя е по-евтина, но по нищо не отстъпва от гледна точка на качество. Портфейлите с екологична кожа са силно водоустойчиви, а цветът им е дълготраен. Освен това са по-лесни са за поддържане.

Съществуват и много видове синтетични материали, които можете да откриете на пазара. Полиестерът например е чудесен заместител на кожата и много висококачествени модни брандове използват именно тази материя за производството на едни от най-търсените си модели. Материалът е изключително гъвкав и позволява неспецифични форми и дизайни, които отговарят на някои екстравагантни очаквания от страна на клиентите.

дамско портмоне

Има ли значение какви ще бъдат дизайнът, размерът и изработката на портфейла, който ще изберем?

Преди да закупите идеалния портфейл, който да отговаря на Вашите нужди, ще трябва да разгледате настоящия си и да анализарате неговото съдържание - колко карти, пари и други предмети носите ежедневно със себе си. Ако сте минималист и носите само няколко вещи, вероятно ще изберете по-малък и удобен за прибиране портфейл.

Съществуват и портфейли, предназначени за специални цели. Например, ако купувате портфейл за своето планирано пътуване, в него трябва да има специално място за вашите паспорт и бордни карти. Освен всичко друго трябва да има и достатъчно място, за да побере изобилието от валути, които смятате да вземете с вас.

Ако поводът е коктейл или друго официално събитие, вероятно дамите ще изберат портфейл-чанта, в който могат да поставят всичко необходимо за една бляскава вечер – пари, мобилен телефон, кредитни карти и с малко повече късмет – ключове. Подобен тип портфейли се предлагат във всякакви цветове и дизайни, така че да бъдат в абсолютен унисон с прекрасната ви рокля, с която смятате да привлечете вниманието на всички гости. Разбира се, че добрият подбор ще окаже влияние върху мнението на околните за вас, защото би било крайно недопустимо изборът да бъде в пълен контраст с цялостната ви визия.

Не можем да пропуснем и така наречените джобни портфейли, които впечатляват всеки със своите миниатюрни размери. Това ги прави подходящи за носене във всякакви джобове – на яке, на дънки или на палто, без да създават известен дискомфорт. В същото време ще поберете най-важното за вас и ще се чувствате сигурни и защитени от кражби и негативни влияния.

Какъвто и портфейл да изберете, не забравяйте, че той трябва да отговаря максимално на вашите нужди. Тук не става въпрос само за дизайн, но обръщаме внимание и на цвета, материала, от който ще бъде изработен, броят прегради, както и размера. Предварителната преценка на тези детайли, биха направили нашата покупка повече от успешна. Не пропускайте предварителната подготовка, за да се чувствате максимално удовлетворени с вашия нов портфейл.

Сподели.