Как сами да проектираме дизайна на банята?

Pinterest LinkedIn +

В наши дни не е никак трудно да се намери санитарен фаянс, мебели и довършителни материали, с които дизайнът на банята да стане наистина оригинален и интересен. Така че използвайте вашето въображение и помислете как виждате това помещение в дома си. Ако имате мечта, например да стилизирате банята като море, значи е време да я реализирате.

Първо, преди да започнете да изготвяте план за дизайн на баня, е добре да помислите за това, което искате да видите като резултат − просто функционална стая или произведение на архитектурното изкуство в дома си.

За да бъде удобна, помислете за размера на банята, броя на хората, които я използват, и необходимото оборудване (например, тоалетната да е отделена и да не е в непосредствена близост − докато някой се къпе, друг да може да върши работа и т. н.). Обърнете внимание на спецификата в банята − в края на краищата, материалите, от които са изработени отделните елементи, не бива да се деформират, ако бъдат подложени на влага и пара. 

В процеса на проектирането е добре да решите как банята да стане удобна за ежедневна употреба, красива и функционална.

От основно значение е изграждането на ВиК, защото това е един своеобразен старт за последващото планиране, както в банята, така и в другите видове помещения. Някои хора, стремейки се да увеличат площта на банята (особено в малки апартаменти), се опитват да я комбинират с тоалетна. Това обаче не е най-добрият вариант, понеже ако имате само една баня, как тя ще задоволи нуждите на всеки член на семейството, гости и т.н.? Това оформление може да създаде някои трудности, най-вече на собствениците на жилища с големи семейства.

Източник: Магазин за баня - keramo-bg.com

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.