Как да изберем подходящ халат за баня?

Pinterest LinkedIn +

На всеки се е случвало поне веднъж да попадне на халати, които изобщо не попиват, и да съжали, че е закупил толкова некачествен продукт. За да не правим подобни грешки в избора си, е добре да сме наясно на първо място с видовете халати.

Видове халати


Съществуват халати за баня, за сън, тип пеньоар, домашен или за спа процедури за спортисти и други.

В зависимост от това какво ще използвате, най-важно е да обърнете внимание не само на кройката, размера и цвета, и а на самата материя.

Трите най важни неща, които трябва да знаем при закупуване на халат за баня, са следните:

Материал

Задължително трябва да са произведени от 100% памук. От този материал се произвеждат изделия с висока попиваемост, антибактериални и антиалергични свойства, устойчивост при ползване и запазване на добрия външен вид за по-дълго време.

Плътност


Важно е да се види каква е дебелината на халата. Теглото на тъканите се измерва в грамове на квадратен метър. Тази характеристика се отнася до плътността хавлиеното изделие - колкото е по-плътна (с висок грамаж), толкова по-луксозна е тя. Между 400 – 600 гр /м2 е идеален среден грамаж за баня, за плаж и за гости.

Начин на усукване на нишката


За качеството на халата има значение и начинът на усукване на нишката при производство, както и дали бримката е от двоен конец, или от единичен. Добра плътност и приятно на допир усещане се получава, когато халатът е произведен от двойна усукана нишка.

Защо избираме халат за баня от 100% памук ?


- Номер едно в продажбите са халати за баня от 100% памук
- Изпитвате чувство на комфорт (няма нищо по-приятно от допира до мек памучен халат след баня)
- Халатите от 100% памук не губят форма и цвят
- Перфектно абсорбират влага
- Имат отлични бактерицидни свойства

Модел и размер халат


- Най-добрият избор за халат е този с качулка, колан на кръста и джобове.
- Моделът трябва да е свободен, а не по тялото.
- Дължината трябва да бъде до прасците.

Как да изберем детски халат ?


Правилата за закупуване на халат за деца е комбинация от 100% памук, за да не дразни кожата, качулка с колан – за да предпазва от простуда, а коланът е за игра, т.е. ако закупите халат с копчета и ципове, детето може да се нарани. Относно дължината, подходяща е до коленете, защото децата са склонни да започват игра, докато се подсушават. По този начин ще ги предпазите от нежелани спъвания и наранявания. Малчуганите често имат любими анимационни герои – съобразете се с това, но никога не купувайте принтирани халати, тъй като тъканта стои по-груба вследствие на принтираното багрене, попиват по-малко и не са толкова меки на допир. Вместо това заложете на жакардовите халати, при които цветовете са втъкани в самия хавлиен плат.

Как да се грижим за нашият памучен "приятел" – три лесни правила


- Да използваме мек препарат за пране.
- Да перем на 30-40 градуса до 60.
- Да знаем, че съхне по-бавно в сравнение с хавлията и да не го оставяме в чекмедже, шкаф или в банята.

Идеалният халат за баня може да е на една ръка разстояние, стига да следвате всички изброени съвети по-горе.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.