Как прекарах лятната ваканция (Get the Gringo)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 95 мин. Режисьор: Адриан Грюнберг. Сценаристи: Адриан Грюнберг, Мел Гибсън, Стейси Перски. С участието на: Мел Гибсън, София Сиснига, Арън Коен, Патрик Бошо, Скот Коен и др. Екшън, драма.

За филма:

"Как прекарах лятната ваканция" е режисьорски дебют на Адриан Грюнберг, познат основно с работата си като асистент режисьор над заглавия като "Трафик" на Стивън Содърбърг, "Господар и командир" на Питър Уиър и "Апокалипто" на Мел Гибсън.

Именно на Мел Гибсън ("Смело сърце", "Острие на мрака", "Бобърът") е поверена и главната в роля в динамичния и нестандартен екшън "Как прекарах лятната ваканция". Неговият многостранен талант, който кино феновете добре познават от редица заглавия, се проявява и този път. Въпреки че не е режисьор на лентата, той е един от сценаристите й. Освен Гибсън, в създаването на сценария се включват Адриан Грюнберг и Стейси Перски.

Актьорският състав на филма е допълнен от Питър Стормаре ("Големият Лебовки"), когото вероятно свързвате и с ролята му в трилъра "MS-1: Максимална сигурност", Дийн Норис ("Мис Слънчице"), познат на зрителите най-вече от хитови телевизионни сериали като "Менталистът" и "В обувките на Сатаната" и Боб Гантън ("Адвокатът с линкълна").

Лентата е заснета в Сан Диего, Тексас и най-вече в Мексико, където се развива действието. Зад реализацията й стои независимата продуцентска компания на Мел Гибсън Icon Productions.

Историята:

След неочаквания провал на сделка за милиони, Шофьора (Мел Гибсън) попада в Ел Пуеблито - мексикански затвор, превърнат в странно затворено селище - неуспешен опит за създаване на среда, в която престъпниците могат да се социализират - задача, която се оказва още по-трудна, за външен човек като Шофьора. Единственият, който се опитва да му помогне да оцелее, е едно малко момче.  

Сподели.