Как искате да изглеждат парите ви? Изберете сами дизайна на новите евро банкноти!

Pinterest LinkedIn +

"Евробанкнотите придобиват нов облик! Дойде време да изберем темата за бъдещия им дизайн и искаме ВИЕ да имате думата".

С това жизнерадостно съобщение сдружението "Федерално Европа" (Federal Europe Association) обяви, че всички европейци вече имат възможност сами да определят как ще изглеждат новите евро банкноти.

"Птици, европейска култура - общо 7 са възможните теми за дизайна на бъдещите банкноти, за които гражданите на ЕС могат да гласуват в специално създадена за целта анкета… Коя тема да изберете?" - продължава загадъчното съобщение, в което е добавен и линк за гласуване (https://survey.ecb.europa.eu/euro-banknote-survey?fbclid=IwAR0MTIlrjr87J6qD2QGMsrHvmCZA-NS-QCBOjfAtnKlkPVpoysjO26Rpmh8). Можете да дадете своя глас до 31 август 2023 г.

Изтъква се още, че "еврото се превърна в траен символ на европейското единство и интеграция през последните 20 години" и се уточнява, че "Европейската централна банка актуализира банкнотите, за да се увери, че остават възможно най-сигурни и устойчиви".

Имате думата!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.