Директорът на СМГ: Не е вярно, че заради пари Мария Илиева е отказала да пее на юбилея на училището!

Pinterest LinkedIn +

Неочаквано писмо се получи на служебния имейл. Ето какво гласи той:

Уважаеми представители на българските медии,
С настоящето писмо бих искал да внеса яснота по повод определени публикации в различни медии, породени от превратна интерпретация на мои думи, произнесени като част от поздравителното ми слово по време на концерт, отбелязващ годишнината на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и проведен на 09.05.2023 г. в Зала №1 на НДК.

Без да съм цитирал имена, в медиите излезе информация, че г-жа Мария Илиева, безспорно едно от големите имена в българската популярна музика, както и възпитаник на СМГ, е отказала да пее на концерта по случай юбилея на училището, поради липса на възможност от наша страна да бъде изплатен хонорарът ѝ.

Бих искал да заявя, че тези твърдения са напълно неверни. Единствената причина г-жа Мария Илиева да не пее на концерта на гимназията тази година е конфликт с графика ѝ и вече поети от нея други ангажименти. В действителност, г-жа Илиева е била наш музикален гост на две предишни годишнини на СМГ – и то напълно безвъзмездно.
Използвам случая да поднеса извиненията си към г-жа Илиева за недоразумението, както и да ѝ благодаря, че винаги е до нас и не пропуска възможността да изрази гордостта си от това, че е възпитаник на СМГ.

С уважение,
Д-Р АНТОАН ТОНЕВ
Директор на СМГ „Паисий Хилендарски”
Сподели.