Как да популяризирате хобито си с ограничен бюджет?

Pinterest LinkedIn +

Заниманието ви би могло да привлече интерес бързо, ако достигне до ушите на повече хора.

Имате хоби и обмисляте как да го популяризирате, така че то да ви осигурява допълнителен доход? Това не е особено лесна задача, но имате няколко полезни хода, с които бихте могли да започнете. Като за начало може да се допитате до хора с подобни на вашите интереси, вероятно те ще се отзоват и ще ви споделят ценния си опит. От там нататък ще трябва да действате и сами, да сте по-инициативни и дръзки в намерението си светът да чуе за вас.

Ето какво друго може да предприемете:

1. Безплатни обяви

Има сайтове (като Bitak.net), които с готовност ще публикуват безплатната ви обява – това е реклама за вас, не бива да я подценявате. След като сте с ограничен бюджет, тази възможност ще ви бъде от съществена полза. Онлайн пространството е мястото, което всеки посещава, а ако опишете подробно обявата си, има голям шанс някой да попадне на нея и да стигне до вас.

Разбира се, че печатните издания, които предлагат безплатни обяви, също са вариант. Проучете как да се свържете с тях и редовно си подновявайте абонамента.

2. Блог

Ако смятате, че имате какво да кажете на останалите, а и да споделяте, докато творите, създайте си блог. Той ще е вашето средище, което ще привлича околните и ще комуникирате с тях. Достатъчно е да имате усет към фотографията, към писането на текстове, а и да бъдете естествени. Тогава ще съберете достатъчно последователи, които ще кажат добра дума за вас и на своите приятели.

3. "Фейсбук" страница

Тя никога не е излишна, въпреки че социалната мрежа все повече ограничава видимостта на постовете. Поддържайте я и публикувайте редовно, което ще ви помогне да популяризирате хобито си, а и да си създадете положителен имидж. Фейсбук страниците са като визитните картички за фирмите в днешно време, а и за всички, които имат интерес да се занимават с търговия под някаква форма.

4. Групите във "Фейсбук"

Отново сте на терена на социалната мрежа и ангажирате аудиторията със своите идеи. Ако влезете в група, където се споделят общи интереси, може само да спечелите. Такъв интерес е добре дошъл за всеки начинаещ, който иска да монетизира любимото си хоби. За да го правите обаче, трябва да пускате линк към блога си или специално да подготвите снимки, с които да демонстрирате уменията си. 

Сподели.