Тийнейджърите в Израел се обличат като зли клоуни. И никак не е смешно...

Pinterest LinkedIn +

Глобалната мания хора да се маскират като зли клоуни, които да ужасяват минувачите, удари и Израел. И малцина намират това за смешно.

Израелската полиция твърди, че през последните няколко седмици са задържани десетки млади хора, които са носили маски на клоуни, за да внушат страх и паника сред обществото. Не е тайна, че те най-вероятно са вдъхновени от новия холивудски филм "То", базиран на романа на Стивън Кинг. Някои от арестуваните са носили със себе си ножове и други оръжия.

Въпреки че клоуните все още не са причинили сериозна вреда, хората приемат този феномен сериозно. В страна, заключена в конфликта с палестинците и обект на чести престрелки, властите предупредиха, че хора, облечени като страховити клоуни, биха могли да заблудят обществото по опасен начин.

Много родители вече споделят, че се страхуват да поканят клоуни за рождения ден на децата си. В страницата си във "Фейсбук" израелската полиция призова родителите да говорят с децата си и да им попречат да участват в тази мания.

Сподели.